Latest News

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι είναι καθαριότητα στο Δήμο Πειραιά;

Καμπάνια ενημέρωσης σχεδιάζει να ξεκινήσει ο Δήμος Πειραιά, με στόχο -λέει- ν' εξηγήσει στους δημότες και τους κατοίκους...
"τι είναι καθαριότητα"!
Για το θέμα, όπως μάθαμε, έχει γίνει ήδη μια πρώτη επαφή του αντιδήμαρχου Παναγιώτη Καλογερόγιαννη με τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη, πιθανόν στο νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου, όπου έχει στήσει το "στρατηγείο" του.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας μπορεί να μην έχει κάποια αρμοδιότητα με την καθαριότητα, αλλά προσφέρθηκε να βοηθήσει, προκειμένου να οργανωθεί επικοινωνιακά η ενημερωτική εκστρατεία του Δήμου Πειραιά.
Ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνει κατανοητό "τι είναι η καθαριότητα" για να μην δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις ότι είναι βρόμικη η πόλη στους
 δημότες, που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, καθώς, όπως είπε,"στο παρελθόν έχουν πληγωθεί με την κατάσταση στην καθαριότητα". 
Έτσι, η ενημερωτική καμπάνια φαίνεται να έχει στόχο να βελτιώσει την εικόνα με την καθαριότητα στον Πειραιά. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο ικανοποιητική η εικόνα όσο πιθανόν θα ήθελε η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επικοινωνιακή εκστρατεία δεν μπορεί να έχει ως κεντρικό μήνυμα το αστείο ότι η καθαριότητα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί τότε ακούγεται τουλάχιστον ανέκδοτο να λες ότι η πόλη ήταν καθαρή! 
(Ο Πειραιάς ήταν βρόμικη πόλη επί Μιχαλολιάκου, μη τρελαθούμε τελείως...) 

@ Τι είναι η καθαριότητα στο Δήμο Πειραιά; Μήπως είναι οι βρόμικοι γεμάτοι κάδοι, μήπως είναι οι σωροί στα πεζοδρόμια, μήπως είναι...