Latest News

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χάκερς απειλούν ελληνικές τράπεζες και ζητούν λύτρα σε bitcoin!


Επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών  από χάκερς, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος...
την περασμένη Πέμπτη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά.
Με το ζήτημα αυτό ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.
Οι τράπεζες αναφέρουν πληροφορίες του pontiki.gr, είναι θωρακισμένες και τονίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις. Ωστόσο προτείνουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν στους υπολογιστές τους προγράμματα αντιμετώπισης ηλεκτρονικών ιών (antivirus), γιατί  οι χάκερς χρησιμοποιούν ως «Δούρειους Ίππους» τους οικιακούς υπολογιστές των πελατών των τραπεζών για τις επιθέσεις τους.
Συνήθως αυτές οι επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα, εάν είναι επιτυχημένες, να ρίχνουν το σύστημα των εταιριών που δέχονται την επίθεση, πάντως οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι από την προηγούμενη Πέμπτη δεν έχουν υπάρξει νέες απειλές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία και από αποσκιρτημένα μέλη των anonymous. Μία παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία το 2014 με αποτέλεσμα κάποια ΑΤΜ να βγάζουν χρήματα.  
Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.