Latest News

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ δυτικά της Λευκάδας

Σεισμική δόνηση έντασης 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 09:10 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά...
της Λευκάδας.
Τραγικός ο πρώτος απολογισμός από το χτύπημα του Εγκέλαδου στο νησί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει μια γυναίκα νεκρή που καταπλακώθηκε από βράχους. Πρόκειται για μια 60χρονη από την Πόντη Βασιλικής που φέρεται να έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. 
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες,  μια ακόμη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο χωριό Αθάνι. Μέχρι στιγμής, τέσσερις τραυματίες, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Λευκάδας. Πρόκειται για ένα αγόρι 12 ετών από το χωριό Βασιλική, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς και έναν άνδραν 45 ετών από τη Λευκάδα. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού είναι 13 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας. Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το χωριό Αθάνι. Σύμφωνα με κατοίκους έχει καταρρεύσει η εκκλησία, σπίτια και μαγαζιά. Σε αρκετά σημεία του νησιού έχουν γίνει κατολισθήσεις. 
Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι μαθητές από τα σχολεία, ενώ τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται επί ποδός για να ελέγξουν τυχόν ζημιές στο οδικό δίκτυο.
Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό. Οι δύο δυνατοί μετασεισμοί 4,1 και 3,5 βαθμών έχουν επίκεντρο στον ίδιο θαλάσσιο χώρο που έδωσε και τον μεγάλο σεισμό.
Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός από την Κέρκυρα έως την Καλαμάτα.