Latest News

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Με 153 «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο


«Λαβωμένη» κατά δύο βουλευτές εξήλθε η κυβερνητική πλειοψηφία από την διαδικασία ψήφισης των...
νέων προαπαιτούμενων. 
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να εγκρίθηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από 153 βουλευτές, ωστόσο μεσολάβησε η παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς και η διαγραφή του Στάθη Παναγούλη και του Νίκου Νικολόπουλου από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντίστοιχα. Ο πρώτος, απείχε από την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος καταψήφισε.
Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.
Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων βρέθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για πλήρη προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι περιορίζεται πλέον δραματικά.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάστηκε και στη διάταξη που αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ο οποίος τελικά μειώθηκε μετά τον έντονο προβληματισμό από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.