Latest News

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Παρενοχλούσε 14χρονη μέσω διαδικτύου: Της ζητούσε φωτογραφίες της με εσώρουχα


Σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου έκανε 22χρονος άνδρας σε 14χρονη κοπέλα, στέλνοντάς της μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και προσπαθώντας... να την πείσει να του στείλει και εκείνη φωτογραφίες μόνο με τα εσώρουχά της. 
Ο άγνωστος ισχυριζόταν ότι εργάζεται σε οίκο μόδας και αναζητά μοντέλα επίδειξης εσωρούχων. 
Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία της 40χρονης μητέρας της 14χρονης. 
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η διενέργεια των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, προς διαλεύκανση της υπόθεσης και στη συνέχεια, αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Έτσι, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος.
Το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 22χρονου και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί και να προσδιοριστεί επακριβώς ο βαθμός εμπλοκής του, στις καταγγελλόμενες ή και σε άλλες όμοιες πράξεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.