Latest News

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Γ. Γαβρίλης: O αγώνας συνεχίζεται για τον ΟΛΠ

Μπορεί να θεωρείται θετική εξέλιξη η δέσμευση του πρωθυπουργού για εξαίρεση των λιπασμάτων, αλλά συνεχίζεται ο αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης...

του ΟΛΠ. 
Αυτό τονίζει σε δήλωση του ο  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης  για τις εξελίξεις για την έκταση του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων.


 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σημειώνει τα εξής:
«Αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη η κατηγορηματική δέσμευση του πρωθυπουργού για την εξαίρεση του παράκτιου μετώπου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων από την παραχώρηση του ΟΛΠ. Και είναι θετική διότι διαμορφώνει νέες δυνατότητες και προϋποθέσεις για να προχωρήσει, επιτέλους, η ανάπλαση της έκτασης, όπως διεκδικούμε εδώ και μια 20ετία, με ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην θάλασσα.
Η ανάπλαση της έκτασης, που έχει χαρακτηριστεί ως το «μικρό Ελληνικό», με την διαμόρφωση χώρων πρασίνου και πολιτισμού έχει υπερτοπική σημασία, διότι δεν θα αναβαθμίσει μόνο τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, που εδώ και δεκαετίες βιώνουν την απόλυτη περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Γι’ αυτό, τον λόγο η νέα Περιφερειακή Αρχή στον πρώτο χρόνο της θητείας της έκανε, σε συνεννόηση με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, δύο ουσιαστικές κινήσεις, που προωθούν την ανάπλαση: Δέσμευσε στον προϋπολογισμό της 16 εκατομμύρια € για απαλλοτριώσεις εκτάσεων και 200.000 € για την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών.
Ωστόσο, για να υπάρξουν τα αποτελέσματα που θέλουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας:
• Ζητάμε να επανακατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί άμεσα η τροπολογία που ρυθμίζει τις χρήσεις γης και τον συντελεστή δόμησης.
Ακόμα, αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, για την οποία με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε παρέμβαση υπέρ της αίτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των φορέων της περιοχής, με τους οποίους συνεχίζουμε να διεκδικούμε και τους επιμέρους στόχους, που έχουμε θέσει, σε συνεννόηση και με τους Δήμους, για λιμενικούς χώρους, ώστε να αποτρέψουμε το Σχέδιο Παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει χαρακτηριστικά επιδρομής σε βάρος των πόλεων.
Τέλος, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα».