Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Γιατί διεκόπη η δίκη για το «Noor 1» στον Πειραιά


Τη μεταφορά της δίκης για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» στο Εφετείο Αθηνών ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων προς την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στα....
δικαστήρια Πειραιά.
Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση άρχισε το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Πειραιά, αλλά λόγω στενότητας του χώρου οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν θέμα χωρητικότητας και ζήτησαν η δίκη να μεταφερθεί είτε σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών είτε στο Ρουφ.

«Αν δεν έχουμε χώρο δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε σωστά τα καθήκοντά μας», υποστήριξαν οι συνήγοροι.

Στο εδώλιο κάθονται 33 άτομα, ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες. Μόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέρχονται σε 30 άτομα, ενώ στη δίκη συμμετέχουν και διερμηνείς, καθώς κάποιοι κατηγορούμενοι είναι από το Ιράν, την Τουρκία και την Ινδία.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, η αίθουσα που χρησιμοποιήθηκε σήμερα δεν ενδείκνυται για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν χωρέσουν περισσότερα από 60 άτομα.

Η έδρα του δικαστηρίου, σε πρώτη επικοινωνία που είχε με το Εφετείο Αθηνών για την εξεύρεση αίθουσας, επικαλέστηκε πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρθηκε υπάρχουν δύο ακόμα ταυτόχρονες μεγάλες δίκες αυτή της Siemens και του προφυλακισθέντα για θέματα τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη. Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου.