Latest News

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τι "διαπραγματεύεται" ο Δήμος Πειραιά για τον ΟΛΠ

Πολλοί δημότες μπορεί να έχουν μπερδευτεί με την στάση της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη για την πώληση του λιμανιού...
του Πειραιά. 
Ωστόσο φαίνεται πως ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς "διαπραγματεύεται" ο Δήμος Πειραιά για τον ΟΛΠ.
Όπως σημειώνει σε e-mail ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κατσαφάδος, η τοποθέτηση του Δημάρχου στη σχετική συνεδρίαση και στη διαπαραταξιακή περιελάμβανε  πρόθεση και επιθυμία.
Α. Να εισπράττει ο Δήμος ανταποδοτικά τέλη από τον ιδιώτη επενδυτή, πράγμα το οποίο δεν είχε το δικαίωμα ο Δήμος ποτέ βάσει νόμου και δεν θα το έχει με το νέο νόμο.
Β. Να έχει λόγο ο Δήμος για ένα μεγάλο κομμάτι από τα 300 εκατομμύρια επενδύσεων χωρίς να έχει δοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ συγκεκριμένο σχέδιο, άρα άγνωστο.
Γ. Να τεθεί διεκδίκηση για τα θέματα χρήσης γής για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει τι ανήκει σε ποιόν για τα οποία έπρεπε να είχαν διασφαλιστεί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του Δήμου και δεν διεκδικήθηκαν επί δεκαετίες και το ΤΑΙΠΕΔ τώρα διενεργεί διαγωνισμό για ανεξάρτητο αποτιμητή της άξιας περιουσίας ΟΛΠ".

O ίδιος επισημαίνει ότι "και τα τρία θέματα είναι υποθετικά. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, δεν έχει αναρτηθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης  από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει κοινοποιηθεί στην διοίκηση του λιμανιού ούτε στην ένωση λιμένων Ελλάδος ούτε έχει δοθεί στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ζητείται από τους επικεφαλής να υποβάλλουν προτάσεις πάνω σε τι?  Είναι όλα στον αέρα..."

@ Αλήθεια, τι "διαπραγματεύεται" ο Δήμος Πειραιά για τον ΟΛΠ;