Latest News

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η πρώτη διαδήλωση για την πώληση του ΟΛΠ...(ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, διαδήλωσαν σήμερα κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και του...
ευρύτερου Πειραιά. 
Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος ανέφερε ότι οι πολίτες αντιδρούν στην απόφαση να πουληθεί το λιμάνι, ενώ συμπλήρωσε ότι η αντίδραση της πόλης θα έχει και συνέχεια, καθώς θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος τόνισε: "Δεν πωλείται κάποιο τμήμα, αλλά δραστηριότητες και χρήσεις που στηρίζουν την πόλη. Χάνεται ένα κρατικό μονοπώλιο και δημιουργείται ένα ιδιωτικό".
Στην διαδήλωση συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ , ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο της Δραπετσώνας και έγινε πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου επιδόθηκε ψήφισμα και στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν και διαλύθηκαν στον χώρο των λιπασμάτων, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Οι διαδηλωτές ζητούν:
• Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
• Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου : δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.