Latest News

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"Καταδρομική" κατάληψη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Σε μια αιφνιδιαστική δράση προχώρησε σήμερα το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μνημονίου 3:
κατέλαβε τα γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πριν από τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ, παιδικών και άλλων δημοτικών υπηρεσίων στις 4 Νοεμβρίου.
Την "καταδρομική"... εισβολή στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της οδού Πανεπιστημίου έκαναν νωρίς το πρωί της Πέμπτης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τη στιγμή του "ντου" στο ΓΛΚ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο δεν κατάφεραν να... συγκρατήσουν τα σχεδόν 20 άτομα που εισέβαλαν στο κτίριο και αμέσως ανέβηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.
Αφορμή της κατάληψης υπήρξε η ΚΥΑ Κατρούγκαλου - Χουλιαράκη για την αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά και στα έτη ασφάλισης στο Δημόσιο, όπου υπάρχει... δημιουργική ασάφειαγια την κατηγορία των εργαζομένων με ΒΑΕ. «Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7FM ο α' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στην Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων Βασίλης Γκιτάκος.
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά -όπως τους ειπώθηκε- λείπει στο εξωτερικό. Έτσι, κανονίστηκε συνάντηση με το γενικό γραμματέα Φραγκίσκο Κουτεντάκη, στη μία το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να φύγουν. "Σε ένδειξη καλής θέλησης" είπαν, αφού  "κλείστηκε" ραντεβού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών. Αν όμως δεν δεχτεί να τους δει ο υπουργός  απειλούν με κινητοποιήσεις από σήμερα κιόλας, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο να προαναγγέλλει... Χριστούγεννα με σκουπίδια στους δρόμους όλης της χώρας.