Latest News

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Υπόθεση βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο-Βιντεοσκοπούσαν και επευφημούσαν την κακοποίηση!


Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το Παπάφειο Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη και για όσα φέρεται να βίωσε το επτάχρονο αγοράκι...
το 2012.
Βιντεοσκοπούσαν και επευφημούσαν την κακοποίηση!
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, δεν είναι ένας, αλλά έξι οι ανήλικοι – ηλικίας μεταξύ  10 και 13 ετών – εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κακοποίησης του μικρού.
Τα περιστατικά – θρίλερ περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, βιασμούς αλλά και βιντεοσκοπήσεις της παρενόχλησης του 7χρονου φιλοξενούμενου στο ίδρυμα.
Το δράμα του ανήλικου δεν είχε τέλος, καθώς φέρεται ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ενώ κοιμόταν στο θάλαμο του ορφανοτροφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενοι έφτασαν σε σημείο να καταγράψουν σε βίντεο -προφανώς από κινητό τηλέφωνο τη στιγμή που τέσσερα παιδιά επευφημούσαν και χειροκροτούσαν την παρενόχληση του παιδιού από άλλα δύο.
Οι προτροπές τους φαίνεται ότι ήταν εμφανείς με συνέπεια να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία.
Βιασμός και από δεύτερο ανήλικο;
Στην ογκώδη δικογραφία αναφέρεται ότι ένας από τους φερόμενους «πρωταγωνιστές» της συγκλονιστικής υπόθεσης, όταν ήταν κάτω από 13 ετών βίασε το αγοράκι σε υπαίθριο χώρο του ορφανοτροφείου.
Άνθρωποι που βρέθηκαν στο Ίδρυμα την επίμαχη περίοδο ανέφεραν στην Espresso ότι ο 13χρονος ήταν προβληματικό παιδί και έκανε τα πάντα για να επιστρέψει στην Καστοριά, από όπου είχε μεταφερθεί στο Παπάφειο με εισαγγελική εντολή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρακολουθείται πλέον σε παιδοψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της χώρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο Παπάφειο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και δεύτερος ανήλικος ο οποίος φέρεται σε ηλικία 11 ετών, βίασε τον ίδιο επτάχρονο μέσα σε θάλαμο του ορφανοτροφείου, κάτι που ωστόσο αρνείται η διοίκηση του ιδρύματος. Τα στόματα των υπευθύνων είναι κλειστά και δεν γίνεται καμία αναφορά ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ στις καταθέσεις του φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξε τετελεσμένος βιασμός αλλά απόπειρα.
Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος
Η αλήθεια για το ανατριχιαστικό σκηνικό που σύμφωνα με την έρευνα είχε στηθεί στο ορφανοτροφείο θα αναβιώσει σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Οι ανήλικοι «πρωταγωνιστές» παραπέμφθηκαν να δικαστούν για βιασμό, αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας που πραγματοποιήθηκαν κατά περίπτωση από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2012, όταν οι ίδιοι ήταν ηλικίας από 10 έως 13 ετών και το θύμα 7,5.
Η υπόθεση είχε οριστεί να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων εντός του 2015, όμως το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο επειδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους, όταν τελέστηκαν τα αδικήματα. Έτσι, η δίκη θα γίνει σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα σε Μονομελές Δικαστήριο, το οποίο έχει αρμοδιότητα για την επιβολή αναμορφωτικών ή θεραπευτικών μέτρων. Μεταξύ των μαρτύρων είναι κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγός, εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του ορφανοτροφείου, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ιατροδικαστικές εκθέσεις και παιδοψυχιατρικές γνωματεύσεις.
 Espresso