Latest News

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Γιαγιάδες ταϊζουν μωρό μετανάστριας στη Λέσβο: Δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο...

Αν η εικόνα με τις τρεις γιαγιάδες να ταΐζουν ένα μωρό προσφύγων στην Λέσβο ήταν συγκινητική, τι να πει κανείς για τα λόγια τους και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν...

τους μετανάστες;

Η 83χρονη Μηλίτσα Καμβύση, η 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδη και η 85χρονη ξαδέρφη της Μαρίτσα Μαυριπίδη μιλώντας στο «Έθνος» αναφέρθηκαν τόσο στο περιστατικό που η φωτογραφία έφερε στην επιφάνεια, όσο και γενικότερα στα όσα βιώνουν όλο αυτό το διάστημα που το προσφυγικό πρόβλημα βρίσκεται στην κορύφωση του.
«Φέρτο εδώ καλέ κορίτσι. Άσε να το ταϊσω», είπε η γιαγιά Μηλίτσα πλησιάζοντας τη μητέρα του μωρού που κρατούσε ένα μπιμπερό αλλά αδυνατούσε να ταϊσει το αγοράκι.
«Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Να βοηθήσω το κορίτσι ήθελα που ήταν βρεγμένο και ταλαιπωρημένο και παγωμένο». Η γιαγιά πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, κάθισε στο παγκάκι και του έδωσε το μπιμπερό με το γάλα, ενώ σιγοτραγουδούσε ένα σκοπό. Από κοντά σιγοντάριζαν και οι φίλες της.
«Εδώ βγάζουν νεκρά παιδιά, κορίτσια και αγόρια. Πονάει η ψυχή μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Τι φταίνε αυτοί οι άνθρωποι» σημείωσε η γιαγιά, που έμαθε από την κόρη της ότι βγήκε η φωτογραφία στο ίντερνετ.
Οταν ρωτήθηκε για το πως γνώριζε πως να φερθεί στο μωρό είπε: «Η μάνα είναι μάνα μέχρι να κλείσει τα μάτια. Τι θα πει αν ήξερα; Δεν βλέπω καλά, δεν ακούω καλά, αλλά ένα παιδί μπορώ να το ταΐσω, να το ηρεμήσω.
Το πήρα με σιγουριά. Η μητέρα του ήταν βρεγμένη και έψαχνε να βρει ρούχα να αλλάξει, ο πατέρας του πανικοβλήθηκε που το παιδί έκλαιγε. Εμείς καθόμασταν, μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Το άρπαξα στα χέρια, πήρα το μπιμπερό, ένιωσε μια στεγνή αγκαλιά, του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι» είπε η γιαγιά που δίδαξε μαθήματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο.