Latest News

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αιχμές και μηνύματα σε Σαμαρά και Αβραμόπουλο - Ο Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας γνωστό ότι...
μια ώρα πριν είχε καταθέσει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος τη σχετική αίτηση με τις απαιτούμενες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής.
«Πιστεύω στο χτίσιμο όχι στο γκρέμισμα. Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ τονίζοντας ότι ποτέ δεν την εγκατέλειψε ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ηγεσία.
«Κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύτηκαν τη ΝΔ, έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έγιναν απολίτικοι γιατί το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ πάντα την υπηρετούσα», συνέχισε.
«Με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την αυριανή ΝΔ» προσέθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος ή κομμάτι της ΝΔ.
«Δεν θέλω να υπάρξουν τα «ικός». Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο. Το έπραξα εμπράκτως», επισήμανε φέρνοντας ως παράδειγμα ότι την υποψηφιότητά του δεν υπέγραψαν βουλευτές ή περιφερειάρχες.
«Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με διάλογο, κανόνες, με ανοχή στην αντίθετη άποψη και όχι εσωτερική ρήξη», συμπλήρωσε και προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα και όργανα.
Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είπε ότι είναι ξεκάθαρο. «Η ΝΔ είναι θέση. Δεν είναι άρνηση. Καλείται να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για έξοδο από την κρίση», σημείωσε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει στη διαμάχη των γενεών αλλά στη διαμάχη των ιδεών.
Για το χρόνο των εκλογών είπε ότι θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ, αλλά δεν νομίζει πως πρέπει να υπάρχει πολύς χρόνος όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι εθνικές εκλογές.
Επιπλέον, τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει ενστάσεις με τον τρόπο εκλογής και επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι να βρει η ΝΔ τον αντι-Τσίπρα γιατί τότε δεν θα ήταν ΝΔ.
«Ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θετικό πρόσημο», επισήμανε και τόνισε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος μόνος του.
Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα».