Latest News

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ταρίφα-χρυσάφι! Πόσα παίρνουν οδηγοί ταξί για να μεταφέρουν μετανάστες από Πειραιά στα σύνορα


Οδηγοί ταξί χρεώνουν τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν στα σύνορα από το λιμάνι του Πειραιά με ποσά πάνω από...
700 ευρώ!
Για τις χρυσές ταρίφες μεσολαβούν και αλλοδαποί που τους πλησιάζουν στα σημεία που συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες που έρονται από τα νησιά.
«Άμα βάλει τέσσερα άτομα μέσα μπορεί να τους πάρει και ένα χιλιάρικο» λέει ένας οδηγός ταξί και είναι η παραδοχή από τους ίδιους τους οδηγούς ταξί ότι η ταρίφα για την διαδρομή ως τα σύνορα από τον λιμάνι του Πειραιά και την πλατεία Βικτωρίας είναι 700 ευρώ και πάνω.
Αυτό αναφέρει και ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης ο οποίος σημειώνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που έρχεται στην χώρα μας αυξάνεται συνεχώς.
Ο άνθρωπος που θα δείτε στο βίντεο, το πρωί είχε πλησιάσει δεκάδες μετανάστες για να τους πλασάρει φυλλάδια για να μετακινηθούν με πούλμαν και όποιο άλλο μέσο υπάρχει προς τα σύνορα. Στην θέα της κάμερας απομακρύνθηκε γρήγορα χωρίς να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις.
Κοινό μυστικό είναι στην πιάτσα των ταξί ότι υπάρχουν οδηγοί που κάνουν χρυσές κούρσες μεταφέροντας μετανάστες προς τα σύνορα με τα Σκόπια, εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την πιθανότητα οι τελευταίοι να μην έχουν κανέναν έγγραφο προσωρινής διαμονής στην χώρα μας.
Η πλατεία Βικτωρίας πλέον έχει ακουστεί μέχρι το Αφγανιστάν και την Συρία καθώς όσοι μετανάστες έρχονται καταλήγουν σε αυτή γνωρίζοντας ότι θα βρουν εδώ το μέσο για να φύγουν από την χώρα μας πληρώνοντας από 40 μέχρι και 1000 ευρώ  ανάλογα το... όχημα.