Latest News

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

"Λίφτινγκ" 861.000 ευρώ για δύο αθλητικούς χώρους!

Το πράσινο φως για δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 861.000 ευρώ, δόθηκε από την Περιφέρεια Αττική για εργασίες ανακατασκευής δύο αθλητικών χώρων...

στο Πέραμα.


Η σύναψη δύο Προγραμματικών Συμβάσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Περάματος για την πραγματοποίηση εργασιών ανακατασκευής σε δύο αθλητικούς χώρους της πόλης εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κάνοντας αποδεκτές τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.
Η πρώτη Προγραμματική Σύμβαση αφορά την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Περάματος» και πιο συγκεκριμένα την αντικατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα με συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών της ΓΓΑ και της FIFA καθώς και τη δημιουργία περιμετρικού καναλιού  απορροής ομβρίων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 675.000 € και θα χρηματοδοτηθεί  από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Η δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση αφορά τη «Συντήρηση και ανακατασκευή στίβου στην περιοχή Πρόνοια Περάματος» και πιο συγκεκριμένα η αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα με συνθετικό ελαστικό τάπητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Το έργο είναι προϋπολογισμού 186.000 € και χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μιλώντας για τα δύο αυτά σημαντικά έργα, που υλοποιεί η Περιφέρεια στο Πέραμα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
·         Σε ότι αφορά το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης, που εξυπηρετεί όλα τα τοπικά ποδοσφαιρικά σωματεία, πως «η σημερινή κατάστασή δεν επιτρέπει την σωστή λειτουργία του» διότι «το γήπεδο δεν έχει τις σωστές κλίσεις ούτε σύστημα απορροής όμβριων, παρατηρούνται καθιζήσεις και ο υπάρχων χλοοτάπητας είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένος.
« Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος ιδιαίτερα κατά τις βροχερές μέρες», υπογράμμισε ο Γ. Γαβρίλης, για να σημειώσει ότι «η αλλαγή του χλοοτάπητα είναι προϋπόθεση αφενός για την ασφαλή χρήση του αγωνιστικού χώρου και αφετέρου για να χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων».
Σε ότι αφορά το γήπεδο στίβου πως «ο τάπητας του στίβου είναι σε αρκετά σημεία φθαρμένος και ένα μεγάλο κομμάτι έχει ξηλωθεί τελείως. Επίσης, είναι αρκετά φθαρμένος ως και ανύπαρκτος ο τάπητας της σφαιροβολίας»

«Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του αγωνιστικού χώρου – στίβου της Πρόνοιας, στον οποίο αθλείται πολύ μεγάλος αριθμός δημοτών όλων των ηλικιών καθώς και η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, ο οποίος σε συνδυασμό με το Κλειστό Γυμναστήριο και τον παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και παιδικής χαράς που βρίσκονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο κέντρο αναψυχής εντός του οικιστικού ιστού», υπογράμμισε ο Γ. Γαβρίλης.

@ Σίγουρα είναι καλό να γίνουν  τα δύο έργα για αθλητικούς χώρους στο Πέραμα, ωστόσο, μήπως είναι πολλά τα λεφτά - 675.000 € για ανακατασκευή χλοοτάπητα!- ή είναι ιδέα μας;