Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Από αέρος πιάστηκε Τούρκος διακινητής στη Λέσβο -6000 πρόσφυγες φτάνουν κάθε ημέρα στο νησί


Με τη συνδρομή μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης Μυτιλήνης έγινε η σύλληψη Τούρκου διακινητή, ο οποίος μετέφερε πρόσφυγες... στο νησί.   
Ο Τούρκος αποβίβασε τους πρόσφυγες στο ακρωτήριο Κόρακας, στα βορειοανατολικά του νησιού και στράφηκε και πάλι προς την Τουρκία. Ωστόσο ο χειριστής του μικρού αεροσκάφους ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό, το οποίο, επενέβη έγκαιρα και συνέλαβε τον διακινητή.   
Το αεροσκάφος της Αερολέσχης Μυτιλήνης πετούσε στα βόρεια του νησιού, συμμετέχοντας στην από αέρος επιτήρηση για τον φόβο δασικών πυρκαγιών.   Κάποια στιγμή στο στενό μεταξύ Λέσβου-Τουρκίας υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις υπερφορτωμένες βάρκες με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες. Η μια κατευθύνθηκε στο ακρωτήριο Κόρακας όπου αποβιβάσθηκαν κάπου 50 άνθρωποι, ενώ ο επιβαίνων στο σκάφος διακινητής κινήθηκε για να επιστρέψει στην Τουρκία.   Από τον πιλότο της Αερολέσχης ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, σκάφος του οποίου από το Μόλυβο έσπευσε στην περιοχή εντόπισε το διακινητή και τον καταδίωξε.   Ο πιλότος της Αερολέσχης, ο οποίος δεν επιθυμεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και απαθανάτισε φωτογραφικά όλη τη διαδικασία, αναφέρει πως σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρακολουθούσε από μακριά τακταινόμενα.   Όπως έγινε γνωστό τη ο Τούρκος διακινητής μετέφερε στη Λέσβο 54 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 20 γυναίκες και παιδιά. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.   Η προσφυγική ροή αυξάνει εν τω μεταξύ συνεχώς. Περίπου 6 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες στο νησί όπου η κατάσταση είναι και πάλι ασφυκτική. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα για επίσκεψη στη Λέσβο φτάνουν ο Πρωθυπουργός και ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, ο οποίος ήθελε να δει από κοντά την κατάσταση.