Latest News

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η συγκλονιστική διάσωση ενός μωρού 18 μηνών από ψαρά στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι είχαν πνιγεί. Ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται και ένα μωράκι ανάμεσα που επιπλέει. Προστάζει τον άλλο ψαρά που βρισκόταν στη...
λαγουδέρα να σπεύσουν: 
«Πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα. Αδερφέ μου πρόσεχε μην περάσεις από πάνω τους». Και τότε βλέπει το μωρό: «Ω θεέ μου βρίσκεται ένα μωρό»
Η κάμερα καταγράφει και η βάρκα πλησιάζει το μωρό που επιπλέει. Τότε καταλαβαίνει ότι το μωρό ζει:
 «Αδερφέ μου είναι ζωντανό, είναι ζωντανό» Ο ψαράς πιάνει το προσφυγόπουλο και το ανασύρει από τη θάλασσα. Είναι αναίσθητο. Η ζωή του κρέμεται σε μια κλωστή.
Του βγάζει το σωσίβιο και το παιδάκι «φεύγει». Ο Τούρκος ψαράς δεν τα παρατά: «Θεέ μου βοήθησε με.» Πιάνει το μωράκι που φορούσε μια μπλουζίτσα και παντελονάκι και αρχίζει να κάνει προσπάθειες να το επαναφέρει στη ζωή. Το γυρνάει ανάποδα του χτυπάει την πλάτη και του πιέζει το στέρνο για να βγάλει το νερό από τα μικρά του πνευμόνια.
Το μωρό στάζει. Ο ψαράς το γυρνάει ανάποδα και το τινάζει. Αρχίζει να φωνάζει αγχωμένα και να ρωτάει που είναι η ακτοφυλακή; Γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Συνεχίζει τις μαλάξεις και τελικά το μωράκι παίρνει την πρώτη του ανάσα. Στο βάθος εμφανίζεται και ένα σκάφος της ακτοφυλακής. Δίπλα στη βάρκα βρίσκονται ακόμη 3 ναυαγοί που επιπλέουν με τα σωσίβια. Ένα κοριτσάκι και ο μεγάλος της αδερφός (το μωράκι ήταν ο μικρότερος αδερφός) που ζουν και μια μητέρα λίγο πριν το θάνατο.
Ο ψαράς τους δίνει ένα μακρύ ξύλο να κρατήσουν και τους τραβάει και εκείνους στη βάρκα του. Τελικά η οικογένεια σώθηκε και το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το έσωσε η γρήγορη σκέψη και αντίδραση του ψαρά.