Latest News

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

O Ντινόπουλος πληρώνει τη Ρένα Δούρου


Για συκοφαντική δυσφήμιση στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλος θα πληρώσει αποζημίωση...
60.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Left.gr, η Ρένα Δούρου του είχε κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του Αργύρη Ντινόπουλου στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR, την άνοιξη του 2014, εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την αυτοδιοίκηση.
 Ο  κ. Ντινόπουλος αναπαρήγαγε ουσιαστικά ισχυρισμούς που είχαν μεταδοθεί στον ηλεκτρονικό Τύπο και εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η σημερινή περιφερειάρχης, στη συνέχεια, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος υπουργού, αλλά δούλευε με μπλοκάκι, όπως πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σε Ινστιτούτο του υπουργείου.
Η απόφαση του πρωτοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και αναμένεται η επανεξέτασή της από το εφετείο.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Δούρου εξαρχής είχε δεσμευθεί ότι οποιοδήποτε ποσό επιδικαστεί, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής.