Latest News

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μπεν Άφλεκ και η νταντά έπαιξαν στ' αλήθεια το σενάριο της ταινίας «Gone Girl» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός  σοφού. Γιατί το εξωφρενικό στην ιστορία της  νταντάς  που ο Μπεν Αφλεκ την «αποπλάνησε στην ντουσιέρια» παραπέμπει ευθέως στο κοινωνικό θρίλερ...
«Το  κορίτσι που εξαφανίστηκε» (Gone Girl)!
Ταινία που εν Ελλάδι προβλήθηκε  πριν ένα χρόνο με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Μια ιστορία «βγαλμένη» από τη ζωή.  Μια  ταινία  όπου όλα μα όλα  τα θηλυκά «συνωμοτούν» εναντίον του  Νικ Νταν,  δηλαδή  του Μπεν  Αφλεκ!

Το  πρώτο, το θηριώδες, σατανικό, δολοφονικό θηλυκό  είναι  η Εϊμι Νταν. Δηλαδή η (αγγλίδα) Ρόζαμουντ Πάικ. Η  σύζυγος (στην ταινία) του Μπεν  Αφλεκ. Εκείνη  λοιπόν  σχεδιάζει επιμελώς  την εξαφάνισή της. Εκείνη επιμελώς αφήνει πίσω της ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του συζύγου της. Εκείνη παραλίγο να στείλει  τον λεγάμενο στην κρεμάλα!

Η ξαναμμένη Εμιλι Ραταικόφσκι

Ο λόγος φυσικά ο γνωστός. Η απιστία. Γιατί όπως κάθε αυθεντικός αρσενικός, έτσι και ο Νικ.
Ο Μπεν Αφλεκ δηλαδή. Το κάτω κεφάλι αφοπλίζει το πάνω. Το κάτω  κεφάλι ερεθίζεται και ασχολείται αποκλειστικά με την χυμώδη κορμάρα μιας κάποιας Αντι Φιτζέραλντ. Την οποία υποδύεται η χυμώδης και ασυγκράτητη Εμιλι Ραταικόφσκι. Ηλικίας μόλις 24. Από Πολωνό πατέρα. Όπου στις φλέβες της ρέει αίμα τριών γεωγραφικών περιοχών: Γερμανίας, Ιρλανδίας και  Αγγλίας!

Η Αντι λοιπόν είναι  φοιτήτρια  του Νικ Νταν. Και όπως συνήθως συμβαίνει η φοιτήτρια γουστάρει να ραντιστεί με το  πνεύμα  (έτσι το λένε κομψά)  του καθηγητή. Κι έτσι ακόμα  και όταν οι μπάτσοι και  τα   Media θεωρούν τον Νικ ως ύποπτο και συζυγοκτόνο, εκείνη κρυφίως εισβάλει  στο  σπίτι  του και  ορμάει κατευθείαν στο  κάτω κεφάλι του καθηγητή!

Τι να κάνει κι εκείνος; Ποιος αρσενικός μπορεί να αντισταθεί στις ορέξεις μιας  τόσο θεσπέσιας και ζουμερής υπάρξεως; Ουδείς!

«Σε παρακαλώ» την εκλιπαρεί «μη πεις τίποτα». «Σε παρακαλώ μείνε μακριά μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία». Κι εκείνη; «Μα φυσικά» του λέει «τίποτα δεν θα πω,  τσιμουδιά. Και στο ορκίζομαι δεν θα έρθω ξανά. Αλλά δεν αντέχω μακριά σου. Κάνε μου έρωτα γιατί πεθαίνω για σένα».

Η πρώτη προδοσία από μια ζουμερή φοιτητριούλα

Και ο δύστυχος Νικ της κάνει έρωτα. Εκείνη από πάνω, εκείνος από κάτω. Και την πιστεύει. Και η Αντι  γλιστράει και φεύγει. Και μια μέρα, πάνω στην κορύφωση της έρευνας. Τη στιγμή που ο Νικ «βλέπει» μπροστά του τον εφιάλτη της  φυλακής, εκείνη την ώρα πέφτει έντρομος στην οθόνη την τηλεοπτική. Και τι βλέπει;  Την ζουμερή, ξαναμμένη αντί να ομολογεί δημοσίως τη σχέση της μαζί του!

Τον έδωσε στην ψύχρα η μικρή. Τον έδωσαν τα ζουμερά μπαλκόνια  της. Το ορθοστατικά οπίσθιά της. Τα σαρκώδη χείλη της. Θεέ μου τι θέλουν επιτέλους από εμένα τον δύστυχο όλες αυτές; Να πριονίσουν το πέος μου; Να με ευνουχίσουν;

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό με την νταντά Κριστίν και τον σύζυγο και πατέρα Μπεν Αφλεκ. Ακριβώς το  ίδιο. Εκείνη τον δίνει στην  ψύχρα. Προφανώς έναντι αρκετών χιλιάδων   δολαρίων.  Για την  δημοσιότητα ρε γαμώτο. Και μάλιστα με  γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Οπως ας πούμε «με αποπλάνησε  στο ντους». Προσθέτοντας μάλιστα (περίπου) «πως εγώ, τι να κάνω  εγώ;  Φλέρταρα μαζί του ενώπιον της συζύγου του, της  Τζένιφερ Γκάρνερ. Ετσι ώστε να την  προειδοποιήσω»!

Άβυσσος η ψυχή της κάτω... κεφαλής

Αν τώρα τολμήσω να συγκρίνω την νταντά Κριστίν με την Εμιλι Ραταικόφσκι, έγκλημα θα διαπράξω. Το έκανες που το έκανες παιδάκι μου, δεν έβρισκες κάποια καλύτερη; Τι να πει  κανείς; Άβυσσος η  ψυχή της κάτω κεφαλής!

Την πάτησε εις διπλούν ο Μπεν Αφλεκ. Έτσι καμιά φορά η ζωή μιμείται την τέχνη. Σαν αντίγραφο του «Gone Girl». Από το ομότιτλο μυθιστόρημα μυστηρίου που έχει γράψει η Τζίλιαν Φλιν και που ο Ντέιβιντ Φίντσερ μετέφερε στην οθόνη!

Τώρα αν εξετάσει κάποιος  την πορεία του Μπεν Αφλεκ μόνο  ανόητο, αφελή και ανυποψίαστο μπορεί να τον  πει.

Η καταγωγή του από το Μπέρκλει της Καλιφόρνιας. Το πλήρες όνομά του Μπέντζαμιν Γκέζα Αφλεκ Μπολντ. Οι γονείς του μεσοαστοί. Η ανατροφή του εξαιρετική. Ο μικρότερος αδερφός του, ο Κέισι Αφλεκ,  ηθοποιός κι αυτός. Η φιλοδοξία του να παίξει στο  Σινεμά και στην σκηνή. Πρώτα καταφέρνει να «τοιχοκολληθεί» ως το αγόρι που μασουλάει ένα  Burger  King. Έτσι από την διαφήμιση  σκαρφαλώνει στην TV. Κάπου στον δρόμο πέφτει  στον  Ματ Ντέιμον και στην συνέχεια  γίνονται κολλητοί. Ο Μπεν σήμερα 43, ο Ματ 45.

Μετά από πολλές προσπάθειες, και αφού πρώτα  εξασφαλίζουν ρόλους σε «ανεξάρτητες»  παραγωγές, στο τέλος, εκεί  γύρω στο  1996,  κάθονται μαζί και   συνυπογράφουν  το σενάριο    του «Εξαιρετικού Ουίλ Χάντινγκ» που  στην  συνέχεια αποδεικνύεται το  φλος ρουαγιάλ  στην πόκα του Χόλιγουντ

Οι  προτάσεις πέφτουν  βροχή. Και για τον Ματ Ντέιμον και για τον Μπεν Αφλεκ. Ο τελευταίος, αφού  με  διάφορους  ρόλους, από δράματα μέχρι αισθηματικές κομεντί,  γεμίζει το θησαυροφυλάκειό του,  στην  συνέχεια αποφασίζει να γράφει τα δικά του σενάρια και να  υπογράφει τις δικές του  σκηνοθεσίες. Σε ιδιαίτερες  ταινίες

Κάπως έτσι  προκύπτει η  ταινία «Χωρίς ίχνη» (Gone, baby Gone).  Μια ανατριχιαστική ιστορία μυστηρίου. Όπως και  το «The Town». Με αποκορύφωμα, το 2012 το «Επιχείρηση: Argo»  που του  χάρισε  τρία Όσκαρ!

Επιτυχία μοναδική. Λεφτά με την ουρά. Χαρισματικός όσο λίγοι στο Χόλιγουντ αυτή τη  στιγμή. Δηλαδή και ζεν πρεμιέρ και σεναριογράφος και σκηνοθέτης και σαραντάρης. Τα έχει ο Μπεν. Όλα. Αλλά μερικές  φορές ασυντόνιστη η σχέση ανάμεσα στο πάνω και κάτω  κεφάλι. Σα  να λέμε  το έξυπνο πουλί από το «κεφάλι» πιάνεται!

«Η Cristine έκανε τα πάντα για να καταλάβει η Jennifer, την κρυφή σχέση της με τον σύζυγό της»


Το διαζύγιο του Ben Affleck και της Jennifer Garner έπεσε σαν βόμβα στο Χόλιγουντ και οι μετέπειτα αποκαλύψεις έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα περισσότερα ταμπλόιντ του πλανήτη.

Ο λόγος του χωρισμού τους φαίνεται να είναι η νταντά των παιδιών τους, Christine Ouzounian, η οποία αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει το love story της με τον ηθοποιό.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού ΟΚ! η νταντά αποκάλυψε πως ο Ben την αποπλάνησε στο μπάνιο.

Ωστόσο, άνθρωπος από το περιβάλλον το ζευγαριού αναφέρει πως η νταντά έκανε τα πάντα για να χωρίσουν οι δυο ηθοποιοί, πιστεύοντας ότι ο σταρ του Χόλιγουντ θα μείνει μαζί της.



«Η Cristine έκανε τα πάντα για να καταλάβει η Jennifer, την κρυφή σχέση της με τον σύζυγό της. Φλέρταρε ανοιχτά μπροστά της, την άφησε να τους “τσακώσει” να ψιθυρίζουν ο ένας στον άλλον και προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαλύσει το γάμο τους (φυσικά με τη βοήθεια του Ben που υπέκυψε στην ομορφιά της)», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή στο περιοδικό.

Στην παρακάτω φωτογραφία, οι παπαράτσι «πέτυχαν» τη νταντά με τον ηθοποιό, λίγο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του, να περπατούν ευδιάθετοι παρά τις φήμες για πιθανή ερωτική τους σχέση και με τον Άφλεκ να παρουσιάζεται σε όλα τα Μέσα ως άπιστος. Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη εικόνα για αρκετούς αποτέλεσε απόδειξη πως κάτι τρέχει μεταξύ τους.








Δημήτρης Δανίκας (protothema)