Latest News

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι η αλήθεια με τους μετανάστες στον Πειραιά

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν δημοσιεύματα για τη δημιουργία κεντρικού «hot spot» στον Πειραιά, με παραρτήματα σ' άλλα πέντε...
ακριτικά νησιά (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο).
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ή διάψευση από το Δήμο Πειραιά. 
Η μοναδική δημόσια αναφορά είχε γίνει πριν από τρεις βδομάδες στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. 
«Δεν έχω κληθεί από κανέναν για να συζητήσουμε για το μεταναστευτικό» είχε πει τότε  ο δήμαρχος της πόλης. Και συμπλήρωσε ότι θα στείλει επιστολή στους αρμόδιους φορείς για να ενημερωθεί επισήμως για τα σχέδια που ακούγονται για δημιουργία χώρου υποδοχής στην πόλη. 
Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριζε τότε πως δεν είχε λάβει καμία απάντηση από τους αρμόδιους, με εξαίρεση μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την εμπλοκή του Δήμου Πειραιά στο μεταναστευτικό. (ΕΔΩ)
Το «hot spot» στον Πειραιά
Όμως από τότε έχουν υπάρξει κι άλλα δημοσιεύματα για τη δημιουργία κεντρικού «hot spot» στον Πειραιά. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα καταγράφονται και θα διαχωρίζονται πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα, πριν προωθηθούν ή επαναπροωθηθούν. Η επιχείρηση για την μετεγκατάσταση τουλάχιστον 66.000 προσφύγων από την Ελλάδα προς τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ θα ξεκινήσει με τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων από τη Frontex, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και τη Europol. Οι επιχειρήσεις θα συντονίζονται από το κεντρικό «hot spot» του Πειραιά και τα μεικτά κλιμάκια θα αναπτύσσονται στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν προσδιοριστεί ως βασικές πύλες εισόδου.
Το κορόιδο...
Ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί πλέον να κάνει το κορόιδο και να μην γνωρίζει ή τουλάχιστον να έχει φροντίσει να μάθει, τι σχεδιάζεται να γίνει για τους πρόσφυγες στην πόλη. (Αν δεν έχει ενημερωθεί ακόμα ο Δήμος, τότε είναι μείζον θέμα ν' αγνοείται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και θα έπρεπε να είχε κάνε κάτι η Δημοτική Αρχή...)  
@ Μήπως είναι καιρός να μάθουμε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ποια είναι η αλήθεια για την εμπλοκή του Δήμου Πειραιά στο μεταναστευτικό και ιδίως για τη δημιουργία «hot spot» στην πόλη με το μεγάλο λιμάνι...