Latest News

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρόσφυγες πληρώνουν "τσουχτερό" εισιτήριο στα πλοία!


Εισιτήριο 60-70 ευρώ πληρώνουν οι πρόσφυγες που μεταφέρονται με ναυλωμένα πλοία από την Μυτιλήνη στο λιμάνι... του  Πειραιά.
 Καθώς η τιμή του εισιτηρίου σε ένα κανονικό δρομολόγιο είναι 40-45 ευρώ η Lifo ρώτησε την εταιρεία Blue Star Ferries τον λόγο που υπάρχει αυτή η διαφορά στην τιμή.    
Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Θεοδωράτος απάντησε ότι η τιμή των 40-45 ευρώ ισχύει για τα δρομολογημένα πλοία, όχι όμως και για τα ναυλωμένα, όπως είναι τα τρία πλοία που έχουν διατεθεί από εταιρείες για τη μεταφορά των προσφύγων από το νησί στον Πειραιά.   

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράτος στην τελευταία περίπτωση το πλοίο φεύγει άδειο από τον Πειραιά και επομένως θα πρέπει να καλύψει αυτή τη ζημιά. Τόνισε πάντως ότι οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα και σίτισης στο εστιατόριο του πλοίου που περιλαμβάνεται στην τιμή ενώ ισχύουν κανονικά οι εκπτώσεις για τα παιδιά που μεταφέρονται δωρεάν.   Σύμφωνα με τον ίδιο το κράτος μέσω της σύμβασης πληρώνει το
 50% του κόστους της μεταφοράς. Στην απορία  πώς υπάρχει ζημιά αφού με το 50% που δίνει, το κράτος καλύπτει το δρομολόγιο του πλοίου όταν πηγαίνει άδειο από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη, ο κ. Θεοδωράτος απάντησε ότι δεν καλύπτει το κόστος γιατί το πλοίο χάνει μέσω της ναύλωσης δρομολόγια. «Είχαμε προγραμματίσει 14 δρομολόγια στη γραμμή και με τη ναύλωση έχουν εκτελεστεί ως τώρα 6 δρομολόγια», τόνισε.   Σε ερώτηση για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες που δεν διαθέτουν τα χρήματα για εισιτήριο, σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί ως τώρα κάποιο τέτοιο περιστατικό.