Latest News

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο καβγάς Καμμένου – Μεϊμαράκη που δεν είδαμε

Βρισκόμαστε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης στο ντιμπέιτ. Το ματσάκι είναι πιο βαρετό και από φιλικό της Εθνικής με το...
Λιχτενστάιν για την οικονομική ενίσχυση του χειμαζόμενου παράγοντα, Ιωάννη Κομπότη, ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο για τον ποδοσφαιριστή Πουλίδο που ανήκει στον Ολυμπιακό.
Γράφει ο Μάκης Ρηγάτος
Κι ενώ ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς, έχει λασκάρει τη γραβάτα και ετοιμάζεται να πάρει ένα γρήγορο μπούρμπουλο ο Καμμένος τινάζει το παιχνίδι στον αέρα με την ατάκα του: «Κύριε Μεϊμαράκη είστε υπόδικος. Να πάτε και να ρωτήσετε γιατί σας παρέπεμψαν». Οι πρώτες νότες από το «Ε ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ» αρχίζουν να ακούγονται, ενώ ο Βαγγέλας λύνει το ζωνάρι και ετοιμάζεται να μασήσει σίδερα.
Ο Κουτσούμπας απομακρύνει τα γυναικόπεδα (Φώφη, Σία, Γιομπαζολιά) ενώ οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εκκενώνουν το χώρο πίσω από τις κάμερες, όπου αναμένεται να σκάσει η βόμβα του «Μεϊμάρ». Ο Βαγγέλας πλησιάζει τον Καμμένο και ενώ οι ήχοι του μπεγλεριού του, μπεγλερίζουν στα αυτιά του, του ψιθυρίζει: «Πάμε έξω μωρή λινάτσα να σου ξηγήσω το όνειρο, την αστική μου ευγένεια μέσα, που δεν μου επιτρέπει να σου γαμ@#$ το ταμ τιριρίμ».
Οι άνθρωποι της ΕΡΤ στο κοντρόλ παγώνουν. Η κωδική φράση «Nova» ακούγεται και αμέσως το πλάνο εστιάζει στον Πάνο τον Χαρίτο. Για την προστασία του προϊόντος οι τηλεθεατές δεν πρέπει να δουν πλάνα του καβγά και ούτε επιτρέπεται να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες μπουνιές του, ο Μάλαμας Τεβεκέλης.
Η κάμερα μένει στον Πάνο Χαρίτο, ο οποίος με το ύφος και το σακάκι του θυμίζει προϊστάμενο στο γραφείο τελετών «Από το Παρίσι στο Κυπαρίσσι». Ο Καμμένος σηκώνει το γάντι και απαντάει στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας: «Με υπόδικους δεν μιλάω».
Ο Λαφαζάνης σκάει το χαμόγελο του ταξιτζή και γυρίζει προς τον Μεϊμαράκη: «Ω τι του πε… Εγώ στη θέση σου θα τον φώναζα στο προαύλιο και θα τηλεφωνούσα στη Ζωή».
Ο Βαγγέλας κοντοστέκεται για λίγα δευτερόλεπτα και πριν μουντάρει τον Καμμένο από τα αυτιά, κάνει πίσω: «Εγώ μπροστά σε ανήλικα δεν αιματοκυλώ». Ύστερα από αυτό η Όλγα Τρέμη αποχωρεί από το στούντιο, ενώ ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς δίνει ένα ποτηράκι ιαλουρονικό οξύ στον Καμμένο για τους μαύρους κύκλους πάνω απ’ τα ψωμοσάκουλα.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ σηκώνεται απότομα προκαλώντας μια μικρή μετατόπιση της ινδικής τεκτονικής πλάκας, πλησιάζει το Βαγγέλα και κολλάει το πρόσωπό του, στο πρόσωπο του. Ο Σρόιτερ βλέπει το θεριό τον Καμμένο να ρίχνει τρία κεφάλια και δεκατρία προκοίλια στο Μεϊμαράκη και στο μυαλό του έρχεται η σκηνή από τον αγώνα μποξ στην ταινία πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης.
Γι’ αυτό πλησιάζει διακριτικά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και του λέει με τρόπο: «Ρε Τρύφων..., συγγνώμη ρε Βαγγέλη μήπως θες να σου κάνω πλάτες να φύγεις;». Ο Βαγγέλας αρχίζει να βγάζει καπνούς από τα ρουθούνια: «Τι λες ρε που θα φύγω εγώ; Θα τον εσκίσω το χοντρό να ούμε».
Εκείνη τη στιγμή από τα μεγάφωνα της ΕΡΤ ακούγεται ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει πάρει ένα μικρόφωνο στο χέρι και τρέχει: «Φίλαθλοι. Μην αντιδράτε στις προκλήσεις του Καραγκιόζη. Προστατέψτε το ντιμπέιτ μας».
Ο Βαγγέλας βγάζει τη γραβάτα για να την δέσει στον κάβο υπό τους ήχους του τραγουδιού (The eye of the tiger) και μουγκρίζει προς τον Καμμένο: «1,5 λεπτό η απάντηση μωρή μπουρούχα; Τι ντιμπέι είναι αυτό; Σε 1,5 λεπτό ο Βαγγέλας δεν προλαβαίνει ούτε να γρασάρει το λαιμό για να αρχίσει να ξερνάει φωνήεντα να ούμετες».
Ο Καμμένος δεν μασάει: «Βαγγέλα θα σήκωνα ένα F16 να πεταχτώ μέχρι την Τουρκία να σηκώσω λεφτά από το ΑΤΜ και στo γυρισμό να σου κάνω αποτρίχωση μπικίνι στο μουστάκι, αλλά είσαι τυχερός. Η Ξουλίδου είδε στον ύπνο της τον Γέροντα Γκαλίτσιο με μαύρο παντελόνι και άσπρη κάλτσα Τραβόλτα από μέσα και το θεώρησε σημάδι. Γι’ αυτό δεν δέρνω σήμερα, νηστεύω».
Η Σία Κοσιώνη εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και αρχίζει να πετάει μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, με την ελπίδα να διακόψει το ματς ο Πάνος Χαρίτος. Δευτερόλεπτα αργότερα στο κινητό της Σίας έρχεται μήνυμα από τον Πανιώνιο με πρόσκληση για να αναλάβει θέση ball-girl στα δυο τελευταία ματς του πρωταθλήματος.
Ο Βαγγέλας αφού λυγίζει δυο σιδερόβεργες με την ανάσα του, βρυχάται προς τον Καμμένο: «Εντάξεινες να ούμε. Ανακώχα». Πριν πέσει στην αγκαλιά του Θεοδωράκη η Ζαχαρέα για να τον ευχαριστήσει που την μπέρδεψε με την Κοσιώνη, μια φωνή από τη Λιβαδειά σκίζει τη σιωπή: «Τι θα γίνει ρε μα#@κες θα πλακωθείτε να τελειώνουμε; Το ‘χω παίξει Καμμένος ημίχρονο-Μεϊμαράκης τελικό».