Latest News

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια επιχειρηματικά συμφέροντα επιζητούν κομμάτια από την πίτα στο λιμάνι του Πειραιά


Είναι πλέον φανερό ότι στην υπόθεση έχουν εμπλακεί ποικίλα επιχειρηματικά συμφέροντα πέραν της Cosco, τα οποία επιζητούν κομμάτια από την πίτα του πρώτου λιμανιού...
της χώρας και κινούνται για να πετύχουν τους στόχους τους». 
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» παραχώρησε, σήμερα, για το θέμα του λιμανιού του Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης υπογράμμισε τα εξής σημεία:
• «Το πρώτο λιμάνι της χώρας πρέπει να παραμείνει Δημόσιο. Αυτό αποτελεί αίτημα της Περιφέρειας Αττικής, όλων των Δήμων και των επαγγελματικών, εργατικών και συνδικαλιστικών φορέων της πόλης. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ».
• «Η ακολουθούμενη διαδικασία είναι διάτρητη και υπονομεύει το Δημόσιο Συμφέρον. Ενώ η Σύμβαση Παραχώρησης των λιμενικών χώρων έχει υπογραφεί μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΠ και ο επανασχεδιασμός της πρέπει να γίνει ανάμεσα στους δύο αυτούς φορείς, όπως εκπροσωπούνται νόμιμα, έχει εμπλακεί χωρίς καμία αρμοδιότητα και νομιμοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Αν και είναι περιττό, θα υπενθυμίσω ότι το Δημόσιο εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομικών και εν προκειμένω από το υπουργείο Ναυτιλίας, που μαζί με τον ΟΛΠ πρέπει να χειριστούν το θέμα».

• «Για την Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Λιπασμάτων στους κατοίκους της περιοχής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της έκτασης. Να κατοχυρωθούν οι παραχωρηθέντες χώροι και υποδομές προς τους Δήμους και να διασφαλιστούν ρητά και κατηγορηματικά οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και η συνέχιση της λειτουργίας ολόκληρης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης».