Latest News

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού...

Μετά τον μίνι καύσωνα των προηγούμενων ημερών, το σκηνικό του καιρού αλλάζει σταδιακά από...
σήμερα Κυριακή, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στα ανατολικά μέχρι 6 που το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα γίνουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος, τώρα, αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που οπό το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια, και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.