Latest News

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πονάτε στο σεξ; Μάθετε τι σας συμβαίνει


Η σεξουαλική επαφή είναι μια ευχάριστη, απολαυστική και...
συναρπαστική εμπειρία. 
Όχι όμως πάντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθείδυσάρεστη, άβολη, ακόμη και επώδυνη κυρίως για την γυναίκα.
Σύμφωνα με τη σεξολόγο Ιβόν Κ. Φουλμπράιτ, αν κατά τη διάρκεια του σεξ με το σύντροφό σας νιώθετε πόνο, τότε αυτός μάλλον οφείλεται σε κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα ή σε ένα συνδυασμό αυτών.
  • Κάνετε σεξ για πρώτη φορά: Αν έρχεστε για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αισθανθείτε μικροενοχλήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι με τη διείσδυση «σπάει» ο παρθενικός υμένας.
  • Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που κάνατε σεξ: Απέχοντας από το σεξ για αρκετό καιρό και ξεκινώντας το και πάλι, μπορεί να ταλαιπωρηθείτε, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ως προς την επιθυμία. Το σύνηθες σύμπτωμα είναι δυσφορία κατά τη διείσδυση, επειδή ο κόλπος είναι πιο στενός, λόγω της μεγάλης αποχής.
  • Γεννήσατε πρόσφατα: Συνήθως, μετά τον τοκετό, απαιτείται χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές που δημιουργήθηκαν στον κόλπο από τη γέννα και οι οποίες προκαλούν πόνο. Οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν να περιμένετε ένα με ενάμισι μήνα μετά τον τοκετό, για να κάνετε σεξ.
  • Υποφέρετε από κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ): Οι λοιμώξεις και οι μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή προκαλούν πόνο. Φροντίστε λοιπόν να επισκέπτεστε μία φορά το χρόνο τουλάχιστον το γυναικολόγο σας και να υποβάλλεστε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις (τεστ ΠΑΠ).
  • Βιώνετε άγχος ή κατάθλιψη: Τα πάντα και ιδίως το σεξ είναι θέμα καλής διάθεσης. Αν αυτή έχει εξαφανιστεί με το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη να έχουν πάρει τη θέση της, τότε δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε γιατί νιώθετε πόνο κι όχι ικανοποίηση όταν έρχεστε σε επαφή με το σύντροφό σας.
  • Ο αγαπημένος σας είναι αρκετά «προικισμένος», με αποτέλεσμα να πονάτε κατά τη διείσδυση: Στην περίπτωση αυτή ίσως θα έπρεπε να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στα προκαταρκτικά ώστε να προετοιμάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα το σώμα σας για τη διείσδυση.
  • Κάτι έχει πάει στραβά στην αποτρίχωση: Συνήθως, η αποτρίχωση με κερί ή ξυράφι στην ευαίσθητη περιοχή δημιουργεί θυλακίτιδες και σπυράκια, τα οποία μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα επώδυνα κατά την τριβή.
  • Πάσχετε από ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή: Αν ο κόλπος δεν υγραίνεται σωστά, το σεξ γίνεται εφιάλτης και μία αρκετά επώδυνη διαδικασία τόσο για εσάς, όσο και για τον αγαπημένο σας. Συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας, ο οποίος το πιθανότερο είναι να σας προτείνει τη χρήση κάποιου λιπαντικού του εμπορίου.