Latest News

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σήμα κινδύνου για τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα


Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η υπόθεση της ανάπλασης του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων ...
στη Δραπετσώνα. 
Την αγωνία του για την ανάπλαση της περιοχής εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Ζούπης, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα των Λιπασμάτων και την πώληση του ΟΛΠ.
Στην ανακοίνωσή του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Αναγέννηση Τώρα"σημειώνει τα εξής:
"Η  υπόθεση της Ανάπλασης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Κερατσινίου – Δραπετσώνας φαίνεται ότι όχι μόνο βαλτώνει, αλλά και βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός συνολικού πισωγυρίσματος . Έξι μήνες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση των ρυθμίσεων Μανιάτη που δημιουργούσε κινδύνους ανάπτυξης εκτεταμένης βιομηχανικής δραστηριότητας κατά τα πρότυπα Μελισσανίδη , κινδύνους τσιμεντοποίησης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής ,τίποτα δεν έχει προχωρήσει . Στην ίδια απόφαση ,έστω και με επιφυλάξεις δικές μας τουλάχιστον , καταλήξαμε τους άξονες του οράματός μας για τις προοπτικές της περιοχής ,όπως και ένα συνολικό σχέδιο πρωτοβουλιών του Δήμου . Τίποτα δεν προχώρησε για την ουσία της Ανάπλασης και από το σχέδιο πρωτοβουλιών ,η Δημοτική Αρχή υλοποίησε με το έτσι θέλω ελάχιστες δράσεις .Μάλιστα σε κριτική που δέχεται ,απαντάει με το αμίμητο « εμείς αυτά μπορέσαμε. Το κίνημα τι έκανε; » !

Εξι μήνες μετά την απόφαση λοιπόν , η τροποποίηση δεν έγινε παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου που σαν « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » χαιρετίσαμε . Η Δημοτική Αρχή πορεύεται με μια περίεργη σιγουριά σ΄ένα δικό της κόσμο. Αρνήθηκε μάλιστα την συγκρότηση Επιτροπής για την Ανάπλαση με την συμμετοχή των δημοτικών κινήσεων,εκπροσώπων φορέων,τεχνοκρατών που θα παρακολουθούσε τις διεργασίες και θα εξέταζε προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο .Αποφεύγει να καλέσει ακόμα και τους επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητηθούν οι εξελίξεις η και τα αποτελέσματα επαφών της που μόνη κάνει και κανένα δεν ενημερώνει. Έτσι χάνοντας χρόνο ,φτάσαμε να μας προλαβαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που δείχνει να συμπεριλαμβάνει και εδάφη της Ανάπλασης .Κι όμως , η Δημοτική Αρχή και πάλι κινόταν μέσα σε κλίμα αδράνειας .Ενώ τρέχουν όλα αυτά ,μόλις χθες ( 28-9 ) ανακοίνωσε την σύγκλιση του Συμβουλίου την Παρασκευή 2-10 ,προφανώς πιεσμένη από την παρέμβασή μου ,αλλά και τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ελπίζουμε η συνεδρίαση αυτή να αποτελέσει σταθμό για μια νέα πορεία ,με άλλη αντίληψη που θα στηρίζεται στον συντονισμό όλων των φορέων ,στην συνεννόηση των δημοτικών κινήσεων ,στην διαφάνεια σε ότι αφορά τις επαφές και τις συννενοήσεις , στο τέλος του εφησυχασμού και των ψευδαισθήσεων.

Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο.Κάθε άλλη απώλεια χρόνου θα κοστίσει ανεπανόρθωτα".