Latest News

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Βασίλης Λεβέντης: Έτσι θα κυβερνήσω! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο δρόμο προς τις κάλπες ο Βασίλης Λεβέντης έχει καταφέρει να συναρπάσει τα social media και τα πλήθη. Αλήθεια πως θα κυβερνήσει; Ο λόγος του ανήκει.

Ενα tweet έφτασε για να ξεσηκώσει (για άλλη μια φορά) μέγα σάλο γύρω από το όνομά του: 
«Στις 25 Σεπτέμβρη ερχόμαστε σε ρήξη με το νοσηρό παρελθόν ψηφίζουμε Ένωση Κεντρώων», 




Εντάξει, ένα tweet λάθος έκανε ο Πρόεδρος και έπεσαν πάνω του να τον καρατομήσουν. Χρειάστηκαν αρκετούστικες ώρες αλλά τελικά «κατέβηκε» η ανάρτηση και «ανέβηκε» άλλη με τη σωστή ημερομηνία των εκλογών:




 Ο άνθρωπος που του πήρε 30 χρόνια για να βγει από το έρεβος των τελευταίων θέσεων των πολιτικών κομμάτων και να φέρει την Ενωση Κεντρώων στην επιφάνεια της πολιτικής σκηνής, είναι πλέον βέβαιος ότι: Η Βουλή θα έχει έναν Λεβέντη. 
«Είκοσι πέντε χρόνια με είχαν ξεγραμμένο, τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης», έχει δηλώσει ο Βασίλης Λεβέντης (γιατί περί αυτού ο λόγος), σε συνέντευξή του ήδη από τα μέσα Αυγούστου. Ο Πρόεδρος που ανέβασε τα ποσοστά του στις τελευταίες εκλογές, εκτιμά ότι το κόμμα του θα πάρει πάνω από 5% στις κάλπες που θα στηθούν και θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη.
Είτε αυτό συμβεί, είτε όχι, ο Πρόεδρος φρόντισε να αιφνιδιάσει στην προεκλογική του εκστρατεία. ΄Οχι, δεν ήταν φάρσα η προεκλογική αφίσα της Ενωσης Κεντρώων που έκανε πάταγο στα social media: «Σε τόσες εκλογές πιάστηκες μ@λ@κ@ς. Αυτή τη φορά φρόντισε να φανείς Λεβέντης».



Η ... άτακτη Αννούλα: Ενα επεισόδιο που δεν ξεχνιέται

Κι όχι, δεν ήταν φάρσα το απολαυστικό βίντεο της εκπομπής«Πολιτικός Μαραθώνιος» που γυρίστηκε τον Απρίλιο του 2013 (ολόκληρη ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας) και σάρωσε στα social media με πρωταγωνίστρια την περίφημη Αννούλα που έκανε ...σαμποτάζ στον Λεβέντη. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έγραφε την χαρακτηριστική εκπομπή του με καλεσμένο τον Γιάννη Βερώνη, τον διέκοψε μουσική ρέιβ. Πως να μην εκνευριστεί ο Πρόεδρος; Σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από το κοντρόλ για να λάβει την απάντηση ότι «κάτι πείραζε η Αννούλα». 



Αλήθεια, πως θα κυβερνήσει ο Βασίλης Λεβέντης;
Ένας πολιτικός σχηματισμός, ως εκ τούτου, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο one man show του πολιτικού του αρχηγού, χωρίς ιδιαίτερες πληροφορίες για τα στελέχη του ή τις ιδεολογικές του καταβολές ετοιμάζεται να περάσει (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) την μεγάλη πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πως θα κυβερνήσει, αλήθεια, ο Πρόεδρός του; 
Ο Βασίλης Λεβέντης που δηλώνει διαθέσιμος να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον βοηθήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις έχει δηλώσει μεταξύ άλλων στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο θέατρο «Περοκέ» καταχειροκρατούμενος από τους φανατικούς οπαδούς του:
  • «Στην Ένωση Κεντρώων συνοδεύουμε την διαμαρτυρία με προτάσεις σοβαρές και υπεύθυνες. Πρέπει να δώσουμε την μάχη της ανάπτυξης, κυρίως στην περιφέρεια. Να ξαναφέρουμε τους νέους μας που έφυγαν στο εξωτερικό και άλλους που έχουν φύγει χρόνια και ονειρεύονται να επιστρέψουν σε μια μεγάλη και σοβαρή πατρίδα».
  • «Ζητάμε για τους νέους, μικρή ή και μηδαμινή φορολόγηση και μικρά η μηδαμινά ασφάλιστρα για τα πρώτα 5 χρόνια της εργασίας τους».
  • «Θέλουμε να μείνουμε στο Ευρώ, να μείνουμε στην Ευρώπη, να γίνουμε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Δεν θέλουμε  όμως να είμαστε υποτελείς των δανειστών. Θέλουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα με πλεονάσματα, περήφανη που να είναι όρθια».

Σε ομιλία του στο Βελλίδιο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Λεβέντης έχει πει:

  •   «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που σαράντα χρόνια ταλαιπώρησαν σε τέτοιο βαθμό και βασάνισαν την Ελλάδα».
  •  «Δε θα συνεργαστώ, ούτε θα δεχτώ να συναντηθώ καν μαζί τους. Εγώ θα τους αποστείλω τις μεταρρυθμίσεις της Ε.Κ. , τις εννιά, που τις έχουμε σε ένα ταπεινό χαρτάκι και είναι δική τους απόφαση εάν θα θελήσουν να συμμορφωθούν ζητώντας συγνώμη για τα αίσχη που έχουν διαπράξει, είναι δική τους απόφαση εάν θα παραμείνουν αδιάλλακτοι, οδηγώντας τη χώρα εις την καταστροφή. Εγώ το 10-12% που θα δώσει η Ελλάδα θα το κάνω 30-40% στις επόμενες εκλογές». Στόχος του είναι η Ε.Κ. να είναι τρίτη δύναμη πανελληνίως.
  •   Ανέφερε, ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει (απόλυση αργόμισθων από το δημόσιο, κατάργηση πολυθεσιών, κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων, ανώτατη σύνταξη μέχρι 1500 ευρώ, αφαίρεση των προνομίων της ελίτ, κ.α.) σε δύο μήνες «η χώρα θα επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή» και το 2017 θα έχει επιστρέψει στις αγορές και θα έχει «τελειώσει» με το μνημόνιο. 

Ψήφος εμπιστοσύνης

  «Χάριν της πατρίδος δίνω ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και στο ... διάολο» έχει επίσης δηλώσει σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο ίδιος έχει διευκρινίσει τέλος πως «θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτά που πιστεύει, χωρίς να ζητήσει υπουργεία» και έχειι συνεχίσει λέγοντας πως «θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε για να μη γίνουν εκλογές».
  «Είμαι περήφανος που αυτά τα 30 χρόνια, είχαν αυτή την όμορφη κατάληξη. Θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι το βράδυ της Κυριακής».  Για τον Βασίλη Λεβέντη το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου θα είναι ένα βράδυ ευτυχίας. Για τους υπολοίπους Ελληνες; 

Στιγμιότυπα από την προεκλογική εκστρατεία του Βασίλη Λεβέντη












































thetoc.gr