Latest News

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιος θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναμένεται να είναι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς...
Μανώλης Γλέζος.
Μπορεί τς τελευταίες ημέρες, να είχε δημιουργηθεί σύγχυση με τη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου. Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά:
"Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου".
Η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, την Τρίτη άνοιξε με μήνυμα του Μανώλη Γλέζου. . Το στέλεχος της αριστεράς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ανέφερε: "Ετούτες οι εκλογές είναι καθοριστικές, γιατί δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός όλο το σάπιο καθεστώς, όλο το καταπιεστικό καθεστώς, όλο το καθεστώς της βίας και να αναδείξει πρωταγωνιστή των εαυτό του.
Καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές μου να καλούν όπως και τότε μπροστάρηδες στον αγώνα και να αναφωνήσουμε εμπρός Ελλάδα για το δίκιο και τη λευτεριά» τόνισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς".
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του κ. Γλέζου θα κοινοποιηθεί εντός της ημέρας, αφού σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που πρέπει να παρουσιάσουν τα κόμματα τα ψηφοδέλτιά τους.
Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε σαν σήμερα στο χωριό Απείρανθος Νάξου, γιος της Μάχης Ναυπλιώτου (1894-1967) και του Νίκου Γλέζου (1892-1924). Το 1935 μετοίκησε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο όπως και ο αδερφός του Νίκος Γλέζος (εκτελέστηκε από τους Ναζί 10-5-1944).