Latest News

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Απάτη στο διαδίκτυο με αεροπορικά εισιτήρια


Υπόθεση  διαδικτυακών απατών στον τομέα των αερομεταφορών εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και...
σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 59 και 21 ετών, καθώς και ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου.   
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία, σε δεκάδες περιπτώσεις, έγινε απατηλή πώληση αεροπορικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κλεμμένων στοιχείων καρτών πληρωμής.   Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων στην επίμαχη υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας τους.   
Ειδικότερα, η 59χρονη, ως υπεύθυνη ταξιδιωτικού γραφείου, προέβαινε σε απατηλές πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς εισέπραττε από πελάτες το πλήρες χρηματικό αντίτιμο ενός εισιτηρίου, ενώ οι δύο προαναφερόμενοι συνεργοί της, το ίδιο εισιτήριο το αγόραζαν διαδικτυακά, με τη χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών, χρεώνοντας τον πραγματικό κάτοχο εν αγνοία του.  
 Από τη μέχρι σήμερα αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις πώλησης εισιτηρίων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί με χρήση κλεμμένων στοιχείων καρτών πληρωμής, ενώ διερευνώνται περισσότερες από εκατόν έντεκα περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.   
Επιπλέον, εξετάζονται ενδεχόμενες παραβάσεις φορολογικού ενδιαφέροντος (ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α. κ.τ.λ.).   
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.