Latest News

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφαλονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Βιβλική καταστροφή από τη θεομηνία (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Βιβλικές καταστροφές και εικόνες αποκάλυψεις στην Κεφαλονιά από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Συγκλονιστικές εικόνες με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και  τα αυτοκίνητα ακινητοποιηθεί από τα...
ορμητικά νερά.
Με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η Κεφαλονιά σε κατασταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες!
Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγες ώρες στο νησί επικράτησε το χάος. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και πολλές περιοχές αποκλείστηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων. Για τέσσερις περίπου ώρες Κεφαλονιά και Ιθάκη έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής πήρε "φωτιά".
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα και 35 κλείσεις για παροχή βοήθειας!
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Μιλτιάδης Τετενές «υπάρχουν ζημιές στα Σιμωτάτα, Βλαχάτα και Καρούζα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.
Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.



inkefalonia