Latest News

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η στιγμή του οργασμού στο γυναικείο εγκέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Όταν μια γυναίκα έρχεται σε οργασμό το κορμί της αλλάζει. Όμως δεν αλλάζει μόνο αυτό, και  στην κυριολεξία εκρήγνυται ο...
εγκέφαλος της.
Βρετανοί επιστήμονες παρακολούθησαν και μελέτησαν τη μαγνητική τομογραφία ενός γυναικείου εγκεφάλου, την ώρα που η γυναίκα φτάνει σε οργασμό. Το τι συμβαίνει πραγματικά δεν μπορεί να περιγραφεί. Οι ίδιοι οι επιστήμονες το ονομάζουν «brain symphony».
Και πραγματικά μοιάζει με ένα συμφωνικό έργο. Χρώματα αλλάζουν, μικρές εκρήξεις αδρεναλίνης, και ορμόνες ευχαρίστησης πλημμυρίζουν τις περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου της γυναίκας.
Ταυτόχρονα οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως περισσότερες από 80 περιοχές του εγκεφάλου της γυναίκας διεγείρονται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Όσες περιοχές διεγείρονται τόσο περισσότερο είναι το οξυγόνο που κυκλοφορεί.
Όταν διεγείρεται ερωτικά η γυναίκα παρατηρούνται μικρές μικρές σπίθες στον αισθητήριο φλοιό. Στη συνέχεια στο μεταιχμιακό τμήμα που ελέγχει το συναίσθημα και τη μνήμη γίνονται εκρήξεις της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της ευχαρίστησης.  Όπως θα δείτε με κόκκινο χρώμα είναι ο γυναικείος εγκέφαλος στη φάση του ερωτικού ερεθισμού ενώ αργότερα κατά τη διάρκεια του οργασμού γίνεται κίτρινος και λευκός, όταν το οξυγόνο κυκλοφορεί.
Πάντως μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ορμές με τον άνδρα για σεξ, με 8 στις 10 να δηλώνει πως θέλει σεξ περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα.
Το 13% επίσης διαπιστώθηκε ότι θέλει σεξ 6 φορές την εβδομάδα.
      Από τις γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό οι 7 στις 10 έρχονται μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ το 10% απολαμβάνει πολλαπλούς οργασμούς.
Το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν περισσότερες από 500 γυναίκες και αφορά τα «αληθινά και τα ψεύτικα στερεότυπα για τις γυναίκες στο σεξ» έδειξε επίσης ότι 4 στις 10 γυναίκες δεν απολαμβάνουν το σεξ όσο θα ήθελαν λόγω άγχους της καθημερινότητας.