Latest News

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Φώκια κάνει σερφ πάνω στην πλάτη φάλαινας! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια φωτογράφος κατάφερε να απαθανατίσει μια σπάνια στιγμή στο ζωικό βασίλειο με πρωταγωνιστές μια φώκια και μια φάλαινα στα ανοικτά των ακτών της...

Νέας Νότιας Ουαλίας.  
 Το είδος φάλαινας humpback στο οποίο ανέβηκε η φώκια. Η Αυστραλιανή φωτογράφος Robyn Malcolm φωτογράφιζε ένα κοπάδι από φάλαινες humpback οι οποίες έψαχναν για τροφή, 500 χιλιόμετρα νότια του Σίδνεϊ. Ωστόσο συνειδητοποίησε ότι είχε απαθανατίσει την ασυνήθιστη εικόνα όταν αργότερα ξαναείδε με προσοχή τις φωτογραφίες, όπως είπε στην Sydney Morning Herald. 
   
Οι ειδικοί του ζωικού βασιλείου υποστηρίζουν πως μια τέτοια σχέση είναι πάρα πολύ ασυνήθιστη και σπάνια.   Η Malcolm επέμεινε ότι η φωτογραφία δεν είχε παραποιηθεί. «Δεν ξέρω να χρησιμοποιώ το Photoshop. Και έχω ακόμη την κάμερα ώστε να το αποδείξω» είπε στην εφημερίδα.   Η συνάντηση της φώκιας και της φάλαινας είναι η τελευταία σε μια σειρά από αναπάντεχες "βόλτες" ζώων φέτος.  
Τον Μάρτιο, ο ερασιτέχνης φωτογράφος Martin Le-Μay τράβηξε αυτή την εικόνα ενός κουναβιού που είχε προσκολληθεί στο πίσω μέρος ενός δρυοκολάπτη στο Hornchurch Country Park στο ανατολικό Λονδίνο.       Τον Ιούνιο, μια οικογένεια που περπατούσε σε ένα δάσος στην κεντρική Φλόριντα εντόπισε αυτό το ρακούν να βολτάρει στο πάνω μέρος ενός αλιγάτορα.