Latest News

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

"Εστία και εργασία" για 35 άστεγους στον Πειραιά

Ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα ξεκινά στο Δήμο Πειραιά για την υποστήριξη 35 αστέγων και απειλουμένων από έλλειψη στέγης που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό...
καθεστώς φτώχειας.
Οι ωφελούμενοι - περί τα 35 άτομα εκ των οποίων η πλειοψηφία τους είναι φιλοξενούμενοι στον ξενώνα των Αστέγων του Δήμου Πειραιά- θα λάβουν μέρος σε δράσεις επανένταξης στον κοινωνικό ιστό, μέσω εξατομικευμένων παρεμβάσεων επιμόρφωσης και κατάρτισης, καθώς και μέσω προώθησης της απασχολησιμότητάς τους σε επιχειρήσεις και φορείς στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά.
"Ψυχή" του προγράμματος «Εστία και Εργασία» είναι ο Νικήτας Κανάκης, με πλούσια δράση στους "Γιατρούς του Κόσμου" που αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση του έργου από την ΚΟΔΕΠ.
Αυτό είναι το μοναδικό κοινωνικό πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στο Δήμο Πειραιά και σίγουρα χρειάζονται να γίνουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες για τους άστεγους και άπορους της πόλης.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται σε ευρύτερη δράση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).
@ Με την ευκαιρία, πότε η ΚΟΔΕΠ σκοπεύει να μοιράσει τα έσοδα  από το χριστουγεννιάτικο bazaar βιβλίου ΒΗΜΑ FM 99,5 στους άστεγους και άπορους του Πειραιά;