Latest News

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα τραγωδία στη Λέσβο: Αγνοούνται 26 πρόσφυγες


Νέο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, στις 07.00, ανοικτά του αεροδρομίου... της Μυτιλήνης. 
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 20 από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ενώ 26 αγνοούνται.   
Κατά την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό, ελικόπτερο της Frontex εντόπισε άτομα στη θάλασσα, νοτιοανατολικά της Λέσβου. Πλωτά του Λιμενικού περισυνέλεξαν 20 άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι επέβαιναν σε βάρκα μαζί με ακόμη 26 άτομα.   Μεταξύ των αγνοουμένων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά. Έρευνες διεξάγονται στην περιοχή.  
 Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό 13 μεταναστών χθες στη θάλασσα οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη και ότι σε αυτήν επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκε χθες η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.   
Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή "ΠΕΤΑΛΙΔΙ" θερμής δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή