Latest News

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτός είναι ο δημιουργός του Νο.1 σάιτ με δωρεάν online ταινίες

Ο δημιουργός του Popcorn Time, του διάσημου λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ταινίες online παράνομα, αποφάσισε...
να αποκαλύψει την ταυτότητά του και να μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες του από την δημιουργία του σάιτ.
Το TorrentFreak αναφέρει ότι ο 29χρονος προγραμματιστής Federico Abad από την Αργεντινή, αποκάλυψε την ταυτότητά του σε μια συνέντευξη του στην νορβηγική εφημερίδα Dagens Næringsliv.
Ο Abad εξήγησε ότι η έμπνευση για να δημιουργήσει το Popcorn Time ήταν το γεγονός ότι οι ταχύτητες του διαδικτύου στην Αργεντινή είναι τόσο κακές και γιατί οι «μεγάλες» ταινίες φθάνουν στους κινηματογράφους της Αργεντινής μήνες μετά την προβολή τους στις ΗΠΑ.
Popcorn Time Main Menu
Ο προγραμματιστής Abad είπε ότι στρατολόγησε και άλλους ανθρώπους από όλο τον κόσμο μέσω του Facebook και του Twitter, οι οποίοι δούλευαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να δημιουργήσουν το Popcorn Time και τελικά ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε ότι κατέληξε με προβλήματα συγκέντρωσης και ότι εργάστηκε τόσο σκληρά για το έργο αυτό που η κοπέλα του τον παράτησε!
Το Popcorn Time επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν παράνομα, δωρεάν online ταινίες. Όμως το 2014 έκλεισε από τον ίδιο τον Abad μετά από πίεση των αρχών. Από τότε, άλλα παρόμοια σάιτ έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό. Υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή Popcorn Time.
http://geekszine.com/wp-content/uploads/2015/04/popcorn-time-logo.png
Συγκεκριμένα, ο Abad ανέφερε ότι αποφάσισε να κλείσει το σάιτ όταν παρατήρησε ότι ένας δικηγόρος που εργαζόταν για την Warner Brothers, είχε δει προφίλ LinkedIn να ανήκουν σε προγραμματιστές που εργάζονταν στο Popcorn Time.
«Δεν ξέρω πώς, αλλά είχε καταφέρει να μας εντοπίσει. Νομίζαμε ότι ήταν μια τακτική εκφοβισμού», είπε. «Και ήμασταν φοβισμένοι. Κανείς από εμάς δεν ήταν ανώνυμος πια. Ήξεραν που δουλεύαμε και που ζούσαμε».