Latest News

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Sexting:Πόσοι εργαζόμενοι το κάνουν εν ώρα δουλειάς

Η αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου σε επίδοξους αγαπημένους – αγαπημένες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τις κουλτούρας των ραντεβού...
τον 21ο αιώνα. 
Η συγκεκριμένη πράξη λέγεται «sexting», από τις λέξεις sex και text και όπως αποδείχτηκε από έρευνες δεν αφορά μόνο μία συνήθεια των εφήβων, αλλά και του 80% των ενηλίκων.

Για να αποδειχτεί το πόσο έχει εισχωρήσει στις ζωές των ανθρώπων το «sexting», ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Drexel εξέτασαν 870 ετερόφυλους άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 82 ετών, όπου και καταγράφηκαν οι εμπειρίες τους αναφορικά με το sexting.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Αμερικανών Ψυχολόγων, το 88% των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, είχαν κάποια στιγμή την χρονιά που πέρασε ερωτικού περιεχομένου μήνυμα, είτε στο κινητό τους, είτε στο smartphone τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν σε σχέση, έβλεπαν το «sexting» ως μία θετική εμπειρία στην σεξουαλική τους ζωή. Σύμφωνα με την έρευνα, όσα περισσότερα «πονηρά» μηνύματα αντάλλασσε ένα ζευγάρι, τόσο καλύτερη σεξουαλική ζωή είχαν, ανεξάρτητα του χρόνου που ήταν μαζί.

Πάντως το sexting εμφανίζεται να έχει θετικότερη επίδραση όταν συνδέεται με άτομα που είναι γενικά σε σχέση. Όσο περισσότερα ερωτικά μηνύματα ανταλλάσσουν τα ζευγάρια, τόσο πιο ικανοποιημένα είναι στην σχέση τους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα, στα ζευγάρια που δήλωναν πιστά και πλήρως δεσμευμένα στους συντρόφους τους, το sexting δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Ενώ τα 3/4 όσων ανταλλάσσουν ερωτικά μηνύματα επιλέγουν να το κάνουν από την άνεση του σπιτιού τους, κοντά στο 30% κάνει sexting από τον χώρο εργασίας του ή ενώ βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Για την ώρα η ερευνητές δεν έχουν συμπεριλάβει στις μελέτες τους τις φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που στέλνονται από τον ένα χρήστη στον άλλο και πόσο επηρεάζουν μία σχέση, πράγμα όμως που όπως αναφέρουν, θα το κάνουν στο μέλλον.