Latest News

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«Καρφιά» Τσακαλώτου σε Τσίπρα αλλά θα είναι υποψηφίος

Στην τοποθέτησή του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ο πρώην –πλέον- υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι...
θα είναι και πάλι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας όμως παράλληλα σκληρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος και απερχόμενο πρωθυπουργό.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφάσισε τελικώς να δώσει την μάχη των εκλογών στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα και του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξεκαθάρισε στην ομιλία του μπροστά στο σώμα της Πανελλαδική Συνδιάσκεψης του κόμματος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά», ενώ πρόσθεσε: «Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε καλά σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί». 
Παρότι όμως στοιχήθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, δεν δίστασε να του ασκήσει και σκληρή κριτική, λέγοντας: «Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ήταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις γιατί αυτό σημαίνει συλλογική ηγεσία»