Latest News

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις. Σύνδεση αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις. Σύνδεση αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις και επιπλέον ότι ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ...
παραμένει. 
Αυτό διευκρίνισε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας  το πρωί της Τρίτης  στον ΒΗΜΑ 99,5, 
«Οι υπολογισμοί μας είναι να βγει μέσα στον Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη ώστε να έχουμε πέντε δόσεις στον ΕΝΦΙΑ» ανέφερε.
Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, έχουν υποβληθεί πάνω από το 80%. Τόνισε, δε, ότι δεν θα υπάρξει παράταση. Υπενθύμισε ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 26 Αυγούστου.
H κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Το ενδεχόμενο της σύνδεσης του ύψους αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνησή πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στη χρήση του «πλαστικού» χρήματος. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν παρέλειψε να τονίσει πάντως ότι οι πολίτες άρχισαν να συνηθίζουν στην ιδέα εξαιτίας του γεγονότος ότι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο πλαστικό χρήμα μετά την επιβολή των capital control.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνησή θεωρεί ότι η χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών για όλες τις αγορές και τις συναλλαγές θα λειτουργήσει θετικά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός του θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τις οποίες ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί πάνω από 80%.