Latest News

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τι απολογισμό θα κάνουν στο Δήμο Πειραιά;


Απολογισμό ετοιμάζονται να κάνουν στο Δήμο Πειραιά τον Σεπτέμβριο με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου της δημοτικής αρχής του...



Γιάννη Μώραλη.
Το προανήγγειλε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη, όπου το μεγαλύτερο μέρος της αναλώθηκε στο να προσπαθεί να εξηγήσει ότι οι αλλεπάλληλες εκλογές εμποδίζουν να προχωρήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής. (ΕΔΩ) 
"Έχουμε άλλα 4 καθαρά χρόνια θητείας, τον πρώτο χρόνο κάναμε πράγματα αλλά μάθαμε και πολλά για τα προβλήματα και για τις διαδικασίες επίλυσής τους. Τον Σεπτέμβρη θα προχωρήσουμε σε απολογισμό για όσα κάναμε, αλλά και για το τι θα κάνουμε μέχρι τον Μάιο", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να κάνει όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά στους δημότες.

Ο απολογισμός

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί απορία είναι τι απολογισμό θέλουν να κάνουν τώρα στο Δήμο Πειραιά και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, από την στιγμή που ο ίδιος ο δήμαρχος διατείνεται ότι τον πρώτο χρόνο της θητείας του δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα λόγω των συνεχιζόμενων βουλευτικών εκλογών, αλλά και του Δημοψηφίσματος;
Αν προσθέσει κανείς και το πρώτο στάδιο της προσαρμογής και του ορισμού αντιδημάρχων και διοικήσεων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις (στη ΔΗΡΑΠ ορίστηκε αρχές Δεκεμβρίου), αλλά και το γεγονός ότι έως το Πάσχα δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2015, η χρηματοδότηση στα έργα του ΕΣΠΑ έχει παγώσει  από τα τέλη του 2014, ενώ το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιος -Αύγουστος) δεν έχει κουνηθεί... φύλλο στο Δήμο Πειραιά.
(Ενδιάμεσα πρόλαβαν κι έγιναν διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τις Ημέρες Θάλασσας και μια σειρά από αθλητικά δρώμενα στην πόλη). 
Αυτά είναι όλα κι όλα όσα έγιναν ή αν θέλετε όσα δεν έγιναν τον πρώτο χρόνο από τη Δημοτική Αρχή. 
Φυσικά υπάρχουν και οι δωρεές-χορηγίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά αυτές  θα ήταν άδικο να πεις πως είναι έργο του Δήμου Πειραιά, καθώς αποτελούν προσωπική προσφορά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει έναν δικό του απολογισμό για όσα έκανε τον τελευταίο έναν χρόνο για την πόλη.
 @ Μα τι απολογισμό θέλουν να κάνουν στο Δήμο Πειραιά;