Latest News

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Γίνετε για μια εβδομάδα ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου

Γίνετε για μια εβδομάδα ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείουΑν έχετε σκεφτεί να ανοίξετε βιβλιοπωλείο, τώρα είναι ευκαιρία να το δοκιμάσετε...
Το Open Book, ένα μικρό βιβλιοπωλείο στο Wigtown της Σκωτίας, μέσω του Airbnb, προσκαλεί και επιχειρεί να προσελκύσει μελλοντικούς ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων. 
   Για 312.65 δολάρια  την εβδομάδα οι λάτρεις του βιβλίου θα  μπορούν να λειτουργήσουν το ανεξάρτητο αυτό βιβλιοπωλείο και να κατοικήσουν στον επάνω όροφο, σε ένα διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου. Στην διάθεσή τους θα υπάρχουν εθελοντές σε ετοιμότητα, πρόθυμοι να βοηθήσουν στις καθημερινές εργασίες. Το κατάστημα θα πρέπει να είναι ανοιχτό 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ στην ευθύνη των προσωρινών ιδιοκτητών θα είναι η αποθήκη και οι βιτρίνες του καταστήματος.  
 Το Wigtown στη Σκωτία θεωρείται εθνική πόλη του βιβλίου έχει 1.000 κατοίκους και δέκα βιβλιοπωλεία, δηλαδή ένα βιβλιοπωλείο ανά 100 άτομα πληθυσμού. Είναι διάσημη για το φεστιβάλ βιβλίου που γίνεται κάθε χρόνο και διαρκεί δέκα ημέρες. Ο στόχος των ιδιοκτητών είναι να ενθαρρύνουν την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων στη λειτουργία ενός ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου και να καλοσωρίσουν κόσμο στην Εθνική πόλη των βιβλίων, στη Σκωτία, εξηγεί η διαφήμιση στο Airbnb.