Latest News

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ύδρα:Η κατάθεση της σύζυγου του ταβερνιάρη:Τον άκουγα να ουρλιάζει και δεν μπορούσα...

Τον άκουγα να ουρλιάζει και δεν μπορούσα να τον βοηθήσωΗ σύζυγος του δολοφονημένου εστιάτορα από την Ύδρα Μανώλη Οικονόμου ήταν ο άνθρωπος που με τη ψυχραιμία του κατάφερε να δώσει ώθηση στις έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση...
της υπόθεσης.
Η κατάθεση της 58χρονης Χριστίνας Μερτζάνη στην Ασφάλεια οδήγησε κατευθείαν τους αστυνομικούς στους Γεωργιανούς υπόπτους που στη συνέχεια συνελήφθησαν. Αυτό που σοκάρει είναι η περιγραφή της στους αστυνομικούς των όσων έζησε το μοιραίο βράδυ:

Κακοποιοί με πλούσιο ποινικό παρελθόν είναι οι περισσότεροι από τους εφτά Γεωργιανούς που συνελήφθησαν για το στυγερό έγκλημα με θύμα τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την περασμένη Κυριακή ενώ πήραν αυτό που ήθελαν -47.000 ευρώ και κοσμήματα- δεν δίστασαν να βασανίσουν μέχρι θανάτου τον 67χρονο Υδραίο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο Γεωργιανοί που μπήκαν στην οικία από ανασφάλιστο παράθυρο αφού τον έδεσαν στην καρέκλα του έσπασαν τα πλευρά προκαλώντας του εσωτερική αιμορραγία και του έκλεισαν το στόμα και τη μύτη με πετσέτα με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Δύο συνεργοί τους κρατούσαν τσίλιες και οι υπόλοιποι είχαν αναλάβει τη διαφυγή της συμμορίας με θαλάσσια ταξί.

Ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, είχε στην τσέπη του κατά τη σύλληψή του το χαρτί αποφυλάκισής του από σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο κρατούνταν μέχρι πρόσφατα για πλήθος ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών. Περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως σκληρός κακοποιός που δεν «σπάει» στην ανάκριση, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη. Ο 34χρονος μαζί με τους υπόλοιπους έξι συληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ληστεία. Οι πέντε από αυτούς είχαν συλληφθεί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με θαλάσσιο ταξί και οι δύο στο λιμάνι του νησιού.

Από τη σάρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δύο υπαλλήλων της ταβέρνας του θύματος, οι οποίοι είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται τώρα στην περιοχή της Βάρκιζας για τον εντοπισμό γυναίκας από τη Γεωργία, η οποία θεωρείται ότι έπαιζε κομβικό ρόλο στη συμμορία, και ενός ομοεθνή της. Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια Αττικής, οι δυο τους έφυγαν με θαλάσσιο ταξί από την Ύδρα λέγοντας στον κυβερνήτη του σκάφους ότι τους έτυχε ένα θέμα υγείας κοντινού τους προσώπου και πρέπει επειγόντως να μεταβούν στη Βάρκιζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλήρωσαν περίπου 400 ευρώ που μάλλον προέρχονται από τη λεία είχαν μαζί τους από τη ληστεία.

Γυρίσαμε από την ταβέρνα κουρασμένοι και μετά από λίγη ώρα πήγαμε για ύπνο. Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι. Εγώ είδα δύο άνδρες που μιλούσαν όπως μιλούν οι Γεωργιανοί που ξέρω από το περιβάλλον μου. Με άρπαξαν και με έδεσαν. Δεν σταμάτησαν όμως σε αυτό. Με φίμωσαν και μετά μου έδωσαν να πιω μία ουσία που μετά από όλα αυτά καταλάβαμε ότι είναι υπνωτικό. Όσο ήμουν δεμένη και δεν μπορούσα να κουνηθώ άκουγα τον άντρα μου να ουρλιάζει σε άλλο χώρο του σπιτιού. Τον βασάνιζαν. Πίστευαν ότι δεν τους λέει που έχει βάλει τα χρήματα. Τον άκουγα να ουρλιάζει και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω