Latest News

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Από τη Συγγρού μετακομίζει στη Ρηγίλλης η ΝΔ [εικόνες]

Επιστροφή στις ρίζες για τη Νέα Δημοκρατία η οποία μετακομίζει στα «παραδοσιακά» της γραφεία, στην οδό Ρηγίλλης 18, από την...
Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εγκαταλείψει το νεοκλασικό κτίριο, όπου στεγαζόταν από το 1975, στην οδό Ρηγίλλης και μεταφέρθηκε σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.
Τα γραφεία της Συγγρού ήταν σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο 6.300 τετραγωνικών μέτρων, με 125 θέσεις πάρκινγκ και μηνιαίο ενοίκιο 50.000 ευρώ.
Ωστόσο τα χρόνια εγκατάλειψης, από τη μεταφορά της στο μοντέρνο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο όμορφο νεοκλασικό.
Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους χώρους του 2ου ορόφου, όπου τα ξύλινα πατώματα, λόγω της υγρασίας, έχουν φουσκώσει σε αρκετά σημεία. Κάποιες φθορές έχουν υποστεί, επίσης, οι τοίχοι και τα ταβάνια του κτιρίου, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τα 4 μπαλκόνια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν περίπου ως ετοιμόρροπα και χρήζουν άμεσης αναστήλωσης.
Δεν ήταν όμως μόνο η σημειολογία και ο συμβολισμός που μέτρησαν στη λήψη της απόφασης να επιστρέψει η ΝΔ στην ιστορική της βάση. Ανάλογα μέτρησε και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η νέα πολιτική ηγεσία του κόμματος να περιορίσει δραστικά τα έξοδα που καταβάλλει κάθε μήνα για ενοίκια. Στις προθέσεις της νέας ηγεσίας είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο το συνολικό ποσό που καταβάλλει η ΝΔ για ενοίκια να πέσει από τα 75 στα 25 χιλ. ευρώ. Αυτό θα γίνει εφικτό όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του κόμματος, αφού το ενοίκιο για το κτίριο της Ρηγίλλης δεν θα ξεπερνά τα 10 χιλ. ευρώ τον μήνα.