Latest News

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Ανακάλυψαν το παγωτό που δεν λιώνει και έχει λιγότερες θερμίδες


Οι μέρες όπου το παγωτό έτρεχε από το «χωνάκι» και λέρωνε τις μπλούζες ανήκουν στο παρελθόν, καθώς επιστήμονες ανακάλυψαν μία πρωτεΐνη που κρατάει για περισσότερο ενωμένα τα συστατικά...
του παγωτού.
Η πρωτεΐνη σύμφωνα με τους επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και της Νταντί, συνδέει τον αέρα, το νερό και το λίπος του παγωτού και το κρατάει ενωμένο για περισσότερη ώρα.
Επίσης αυτή η πρωτεΐνη αποτρέπει το παγωτό από το να αποκτήσει κρυστάλλους όταν παγώνει και διατηρεί την απαλή υφή του. Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε παγωτά με λιγότερες θερμίδες, καθώς οι κατασκευαστές θα χρησιμοποιούν λιγότερα κορεσμένα λίπη για την Παρασκευή των παγωτών.
Το αρνητικό στην είδηση είναι ότι το νέο παγωτό θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε 3 με 5 χρόνια.