Latest News

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Σκάφος του λιμενικού βυθίζει βάρκα με μετανάστες! [ΒΙΝΤΕΟ]

Tουρκικά ΜΜΕ: Το ελληνικό λιμενικό βύθισε εσκεμμένα σκάφος με μετανάστες [βίντεο]Ενα σκάφος του ελληνικού λιμενικού βύθισε βάρκα με μετανάστες, καταγγέλλουν δύο Τούρκοι ψαράδες. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Οπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι το περιστατικό έγινε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και αναφέρουν ότι το σκάφος ήταν γεμάτο άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αρχικά το βίντεο δημοσιεύθηκε από την Hurriyet και την Daily Sabah. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το βίντεο το γύρισαν Τούρκοι ψαράδες πριν από μερικές ημέρες. Σε αυτό, εμφανίζεται ένα φουσκωτό σκάφος γεμάτο μετανάστες- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περίπου 50 Σύρους- ενώ κοντά βρίσκεται ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το φουσκωτό με τους μετανάστες είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα από το Καραμπουρούν, που απέχει μερικά ναυτικά μίλια από την Κω και την Λέσβο.
Καθώς το σκάφος του λιμενικού απομακρύνεται αργά, ένας ψαράς ακούγεται να λέει «η βάρκα ξεφουσκώνει, παίρνει νερά και υπάρχουν άνθρωποι πάνω». Το υλικό είναι θολό σε αρκετά σημεία καθώς γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο. «Τρύπησαν τη βάρκα με κάτι που μοιάζει με μακριά λόγχη», λέει ξανά ο ψαράς. Στις επόμενες σκηνές οι μετανάστες είναι στο νερό καθώς σταδιακά βυθίζεται το φουσκωτό, ενώ προσπαθήσουν να κρατήσουν τα παιδιά στο τμήμα που επιπλέει ακόμη. Τελικά οι ψαράδες κινήθηκαν προς το μέρος τους για να βοηθήσουν και κάλεσαν την τουρκική ακτοφυλακή για να περισυλλέξει τους ανθρώπους.