Latest News

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ο τύπος την κοπανάει (ΒΙΝΤΕΟ)


Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του...
στον Alpha.
«Ο τύπος την κοπανάει γιατί δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που θεωρεί καταστροφή και ο ίδιος εισηγήθηκε.
Ζητά ή αυτοδυναμία που δεν έχει ή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Αρα φεύγει», υπογράμμισε ο Β. Μεϊμαράκης.
«Γιατί θέλει να πάει σε εκλογές γρήγορα – γρήγορα; Επειδή δεν έχουν έλθει τα ραβασάκια της εφορίας και ο ΕΝΦΙΑ; Επειδή δεν έχουν πάει ακόμη τα παιδιά σχολείο για να δουν το ΦΠΑ 23%;», υπογράμμισε.
Τόνισε ότι η ΝΔ ζητά να μειωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστω τελευταία στιγμή ο ΦΠΑ στα σχολεία. Υπάρχει κοινοτική οδηγία που απαγορεύει την φορολόγηση με υψηλό συντελεστή.
Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία
Η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμο του Κράτους και δεσμεύει και τις επόμενες κυβερνήσεις. Σε περίπτωση εκλογής μας θα σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις, σε συνεννόηση πάντα με τους ευρωπαίους, υπογράμμισε.
Οι συνεργασίες
Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει σε συνεργασίες εάν είναι απαραίτητο για να υπάρξει κυβέρνηση, τόνισε ότι "θα κάνουμε ότι μας πει ο λαός".
Υπογράμμισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Συνεργαστήκαμε ακόμη μια φορά προς όφελος του λαού». Πιστεύουμε, υπογράμμισε, ότι τα προβλήματα απαιτούν συναινέσεις. Συνεργασίες όμως με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα.
Σε ερώτηση εάν θα στήριζε μια συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ  για να υπάρξει κυβέρνηση, επέστρεψε την ερώτηση. «Θα μου το ζητήσει; Γιατί εχθές είπε ότι δεν θα το κάνει», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να εμπλακεί με υποθετικά σενάρια.
«Είχαμε πει ότι και τώρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν θέλει. Είχα πει ότι αν δεν θέλει ο κ. Τσίπρας, να πάμε με τον κ. Δραγασάκη», τόνισε.
Αυτοκριτική για το Ζάππειο
Ερωτηθείς για τις διακηρύξεις της ΝΔ, τα περίφημα Ζάππεια, τόνισε ότι όλοι οι πολιτικοί θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη διαχρονικά. «Κατάλαβα ότι οι πολίτες, για να φτάσουν να ψηφίσουν αυτό το ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ θυμωμένοι. Διαχρονικά, με ευθύνη των πολιτικών, διατηρήθηκε το πελατειακό κράτος, κάποιοι εμπορεύτηκαν τις ελπίδες των νέων.».
Σημείωσε ωστόσο ότι για τις διακηρύξεις αυτές, η ΝΔ θα μπορούσε να κριθεί αν είχαμε αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση. Αναγκαστικά, με την κυβέρνηση συνεργασίας «νερώσαμε» και οι δυο τα προγράμματά μας, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε φρένο σε πολλές ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.