Latest News

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μια "αγκαλιά" Λαφαζάνη- Κωνσταντοπούλου για τις εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)


Κοινό μέτωπο Λαφαζάνη- Κωνσταντοπούλου (Videos) - MediaΝέες αιχμές άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της...



συνάντησης της με τον επικεφαλής της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία επιβεβαιώθηκε ο κοινός στόχος τους.
«Οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία.
Απευθύνομενη στον κ. Λαφαζάνη του ευχήθηκε καλή ευώδοση της λειτουργίας της ΚΟ τις επόμενες ημέρες:"Κύριε Λαφαζάνη σας ευχαριστώ πολύ, σύντροφε Παναγιώτη. Εύχομαι καλή ευόδωση της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας που μόλις δημιουργήθηκε τις επόμενες ημέρες" είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
"Η χαρά ήταν ιδιαίτερη γιατί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ένας εκλεκτός και αγαπημένος αγωνιστής της Αριστεράς. Συμπορευτήκαμε μαζί στην ίδια ΚΟ σε δύσκολες ημέρες και τεταμένες περιόδους και νομίζω τώρα που κλείνουν κύκλοι και ανοίγουν άλλοι πρέπει να του αποδοθεί με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι αγωνίστηκε με συνέπεια,  με ανιδιοτέλεια, με ακάματη αφιέρωση, εκπροσωπώντας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος την αξιωματική τότε αντιπολίτευση και αγωνιζόμενος για θέματα τα οποία είναι κεκτημένα με πολλές θυσίες στον τόπο μας" είπε η πρόεδρος της βουλής.
"Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όταν η κυβέρνηση παραιτείται, η βουλή δεν αποχωρεί, είναι εγγυήτρια της δημοκρατικής λειτουργίας, της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών.
Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση θα ενημερώσω με έγγραφό μου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα σύνθεση των ΚΟ στο κοινοβούλιο. Κατά τη χθεσινή μου επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία διαμαρτυρήθηκα για την αντιθεσμική και αντισυνταγματική απόπειρα παράκαμψης και της βουλής και επίσπευσης των διαδικασιών, διαπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γνώση της νέας διαμορφωθείσας κατάστασης. Δεν τιμά κανέναν ο καινοφανής τρόπος τοποθέτησης της προεδρίας της Δημοκρατίας μέσω κύκλων.  Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να μιλούν ευθέως και ειλικρινώς. Θα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση για την παραβίαση του άρθρου 37 παράγραφο 4 και του άρθρου 38 παράγραφο 1 Θα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση και από πλευράς της κυβέρνησης γιατί είναι οχληροί οι συνειρμοί που έχουν δημιουργηθεί" τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ζητεί ενημέρωση της Βουλής για τη σύσκεψη μετά το δημοψήφισμα
"Θα ζητήσω επιπλέον να ενημερωθεί  για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος. Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα της βουλής και των βουλευτών να γνωρίζουν τι διημείφθη σε αυτή τη συνάντηση που φαίνεται να καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις με ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
Θα ζητήσω να μπορέσουν όλες οι ΚΟ όπως σήμερα διαμορφώνονται να έχουν γνώση αυτών των στοιχείων και να μπορέσουν γίνουν τις επόμενες μέρες οι απαραίτητες δημόσιες συζητήσεις με διαφάνεια, με αμεσότητα στη βουλή", πρόσθεσε και καταλήγοντας ευχαρίστησε τον κ. Λαφαζάνη για τη θεσμική πρωτοβουλία που ανέλαβε. 
«Είναι σημαντικό ότι κλονίζονται οι θεσμοί ιδίως από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να τους διαφυλάσσουν να υπάρχει αυτή η οχληρή υπενθύμιση ότι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός. Η βουλή είναι πυλώνας της δημοκρατίας, δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία και δεν διαλύεται χάρη σκοπιμοτήτων». 
Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο 
"Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις" δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντησή του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτήρισε θεσμική. 
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι παρουσίασε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, που τις χαρακτήρισε αντιμνημονιακές, πατριωτικές, προοδευτικές, δημοκρατικές και σημείωσε ότι είναι πρόπλασμα ενός κόμματος για το οποίο ήδη έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο.
"Πιστεύουμε ότι η βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει, έχει μια πολύ σημαντική αποστολή. Πρέπει το ρόλο της αυτό η βουλή να τον διαδραματίσει μέχρι τέλους" τόνισε ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας ότι ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία. "Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωπροτεκτοράτο, ευρωαποικία, όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα".
"Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και ο λαός περήφανος. Δεν μπορούν να κλείνουν τη βουλή οι οποιοδήποτε το πρώτο πράγμα που πρέπει να λειτουργεί είναι βουλή, οι θεσμοί. Αντιστρατευόμαστε τις εκλογές εξπρές, είναι πρωτοφανές κάποιοι να οργανώνουν εκλογές αυγουστιάτικα. Θέλουν να κρύψουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει από τον ελληνικό λαό, παραπλανούν" επισήμανε.
"Δεν είναι δυνατό να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου. Θέλουμε προεκλογική περίοδο με χρονική επάρκεια, να είναι ουσιαστική, να πάει στις κάλπες ο πολίτης ενημερωμένος" επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η "Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις".
"Θα στηρίξουμε τη λειτουργία της βουλής το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο ρόλος της με βάση το Σύνταγμα. Πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία μέρα και να καταπιάνεται με όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα".