Latest News

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Μήπως είναι ακόμα προεκλογική περίοδο;

Όσοι έτυχε να διαβάσετε Αυγουστιάτικα την τελευταία συνέντευξη του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τότε μάλλον δεν...


γίνατε σοφότεροι. 
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και αναδημοσιεύτηκε από φιλικά sites της δημοτικής αρχής, αλλά δεν λέει τίποτα καινούργιο για το μέλλον της πόλης και του λιμανιού του Πειραιά.
Σχεδόν ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο δήμαρχος συνεχίζει να μιλάει ακόμα ως υποψήφιος, επικαλούμενος το προεκλογικό του πρόγραμμα! 
(Δηλαδή, αυτό που υποτίθεται πως θα έπρεπε να έχει αρχίσει ν' εφαρμόζει από τον περασμένο Σεπτέβριο και να φαίνονται ήδη τα πρώτα αποτελέσματα στους δημότες).
Σε μια συνέντευξη που δεν είναι εφ' όλης της ύλης, όπως χαρακτηρίζεται, ο δήμαρχος αναλώνεται ως επί το πλείστον στο θέμα του λιμανιού και της κρουαζιέρας, αλλά και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 
(Δηλαδή, αυτά που δεν είναι αποκλειστικής του αρμοδιότητας, αλλά εξαρτώνται από την κεντρική εξουσία και υλοποιούνται απ' άλλους φορείς). 
Χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη μετά από τόσο καιρό ο δήμαρχος επαναφέρει την πρόταση για ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο, το οποίο θα διαχειρίζεται τη κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα, λέγοντας πως ακόμα δεν έχει πάρει καμία απάντηση από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση!
Μάλιστα, δεν σταματά μόνο στο λιμάνι του Πειραιά και μιλάει για την ευρύτερη περιοχή και τις εκμεταλλεύσεις των πόρων της, που αφορούν κυρίως άλλους γειτονικούς Δήμους. 
Ενδεικτικά ο ίδιος αναφέρει ότι έχει κάνει συζητήσεις με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν την πρωτοβουλία της δημιουργίας πίστας Formula 1 στα πρώην Λιπάσματα! 
(σ.σ. Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δεν καταδέχεται καν να συζητήσει τα περί πίστας Formula 1... )

Όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και για τις προοπτικές ανοίγματος θέσεων εργασίας, ο Γιάννης Μώραλης επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τα ίδια που έλεγε προεκλογικά πως ο Πειραιάς πρέπει να μετατραπεί σε τελικό τουριστικό προορισμό και όχι δίαυλο για το κέντρο της Αθήνας και τα νησιά.

Για να πάρετε μια γεύση δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις προεκλογικές δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη για τα έργα του ΕΣΠΑ και τις κρουαζιέρες: 
"Στόχος είναι να γίνει το λιμάνι του Πειραιά home port για τη κρουαζιέρα... 
Σκοπός είναι να υπάρχουν τα ξενοδοχεία, ώστε οι τουρίστες να κοιμούνται στον Πειραιά...
 Είναι δύσκολο σήμερα που μιλάμε...
Τα έργα του ΕΣΠΑ έχουν πάει πίσω, όπως και σε όλη τη χώρα, λόγω του ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη, τα οποία πράγματι δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον στην πόλη και όντως ταλαιπωρούν τον κόσμο...
Εμείς βλέπουμε μακριά,,. 
Έχουμε τα έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία και αυτά είναι κολλημένα, ελπίζουμε να «ανοίξει» τώρα η χρηματοδότηση, για να μπορέσουν να συνεχίσουν οι εργολάβοι. Χρειάζεται όμως μακροχρόνια στρατηγική...".

@Μήπως έχουν ακόμα προεκλογική περίοδο στο Δήμο Πειραιά;  
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ  - ΕΔΩ