Latest News

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Αρκεί ένα νεύμα του πρωθυπουργού για να παραδώσω την έδρα μου


Βαρουφάκης: Αρκεί ένα νεύμα του πρωθυπουργού για να παραδώσω την έδρα μου - MediaΟ Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε να απαντήσει στην αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για "διαπραγμάτευση με πουκάμισα έξω και χέρια...
στις τσέπες". 


«Ξέρετε πολύ καλά ότι σε αυτήν την αίθουσα έχω δεχτεί ακραίες φραστικές επιθέσεις αρκετές φορές. Ακόμα και σήμερα ακούστηκε ότι υπήρχε δόλος, έχω ακούσει και άλλα εξωφρενικά περί εσχάτης προδοσίας. Γνωρίζω καλά ότι αυτά δεν ήταν προσωπικές επιθέσεις και δεν είχα πάρει τον λόγο. Οι προσωπικές επιθέσεις αφορούν την προσπάθεια να πληγεί η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης να δώσει την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο για 5 μήνες. Υπάρχει ένα θεσμικό ζήτημα όσον αφορά τον συνδυασμό της στήριξης που προσωπικά δίνω στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση και στην αδυναμία που έχω να ψηφίσω μια συμφωνία που δεν αντέχει την έκθεση στο φως.
Οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου ήταν προσπάθεια να πληγεί η 5μηνη επιτυχία της κυβέρνησης. Για να λυθεί το θεσμικό ζήτημα αρκεί ένα νεύμα του πρωθυπουργού για την παράδοση της έδρας μου».
Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξαναπήρε το λόγο και διευκρίνισε ότι "δεν αναφέρομαι προσωπικά στον κ. Βαρουφάκη. Ο πρωθυπουργός σας έχει αναλώσιμους όλους. Μόλις καταλάβει ότι δεν του κάνετε σας αδειάζει. Δεν μπορεί να γλιτώσει από την κα Κωνσταντοπούλου και δεν θα τον διευκολύνουμε.