Latest News

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ατύχημα ή αυτοκτονία; Συγκλονισμένος Βρετανός δημοσιογράφος στην Ραφήνα


Ατύχημα ή αυτοκτονία; Συγκλονισμένος Βρετανός δημοσιογράφος στην ΡαφήναΑτύχημα ή αυτοκτονία; Η βουτιά θανάτου ενός 70χρονου άντρα στο λιμάνι της Ραφήνας το απόγευμα της Κυριακής, σχεδόν πέρασε στα ψιλά των...
Μέσων Ενημέρωσης. 
Ομως ο Βρετανός δημοσιογράφος Tom Bradby που έτυχε να βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας, περιέγραψε με λεπτομέρεια το τραγικό περιστατικό από την στιγμή που ο ηλικιωμένος άντρας πήρε φόρα με το αυτοκίνητό του και έπεσε στη θάλασσα.

Αυτό που σοκάρει είναι ότι ο Tom Bradby καταγγέλει ότι από τους δέκα παρόντες λιμενικούς και αστυνομικούς μόνο ο ένας ενεργοποιήθηκε και βούτηξε προσπαθώντας να σώσει τον 70χρονο άντρα. Οι υπόλοιποι εννέα απλώς παρακολουθούσαν...

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού ITV News που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε. Αν και δυστυχώς, έχει γίνει καθημερινή συνήθεια η καταγραφή τέτοιων τραγικών ειδήσεων, το να παρακολουθεί κανείς από κοντά μια αυτοκτονία, έχει σίγουρα άλλη διάσταση.

Ο δημοσιογράφος δηλώνει δημόσια, μέσω twitter, συγκλονισμένος, από την άκαρπη προσπάθειά του να σώσει τον άτυχο άντρα. «Βούτηξα, προσπάθησα να τον βγάλω έξω, δεν τα κατάφερα. Σοκαριστικό αυτό που έζησα!», γράφει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, δε διστάζει να επικρίνει τις αρχές που έσπευσαν να βοηθήσουν, αποκαλύπτοντας ότι εννέα από τους δέκα δύτες ήταν απλοί παρατηρητές, μη συμμετέχοντας στην προσπάθεια διάσωσης του 70χρονου.

Αμεσα, έγιναν προσπάθειες απεγκλωβισμού του από οικείας Λιμενικής Αρχής και τη συνδρομή δύο ιδιωτών με αρνητικά αποτελέσματα. Ο επιβαίνων ανασύρθηκε τελικά από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο "Σισμανόγλειο" Γενικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Ι.Χ. όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανό.