Latest News

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Συνταξιούχος αστυνομικός λήστευε αλλοδαπούς στον Άγιο Παντελεήμονα

Πού φτασαμε! Συνταξιούχος αστυνομικός λήστευε αλλοδαπούς στον Άγιο ΠαντελεήμοναΣυνταξιούχος αστυνομικός κατηγορείται ότι λήστευε αλλοδαπούς, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαζί με άλλα τρία άγνωστα άτομα, με τα οποία εμφανίζονταν ως αστυνομικοί που...
έκαναν έλεγχο.

Πρόκειται για έναν 55χρονο πρώην αστυφύλακα, που είχε συνταξιοδοτηθεί το 2010, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, μέσα σε διαμέρισμα που έμεναν αλλοδαποί απο το Μπαγκλαντές, τους οποίους η συμμορία των τεσσάρων πήγε να ληστέψει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες.

Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, ο 55χρονος, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, στις 30-7-2015 το απόγευμα, μετέβησαν σε διαμέρισμα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαμένουν αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ζήτησαν τα έγγραφά τους και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού. Με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις αλλοδαπούς, συνολικά το χρηματικό ποσόν των 872 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και αποχώρησαν.

Για να πείσουν τους αλλοδαπούς οτι ήταν αστυνομικοί και να τους αναγκάσουν να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις τους, ο πρώην αστυφύλακας τους έδειξε φωτοτυπία της παλιά υπηρεσιακής του ταυτότητας, την οποία είχε κρατήσει.

Η πλεονεξία τους όμως ήταν τέτοια, που δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα προχθές, 1-8-2015, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν εκ νέου στο ίδιο διαμερισμα, αλλά οι αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για απάτη ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και συνέλαβαν μέσα στο σπίτι τον 55χρονο, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε έγχρωμη εκτύπωση του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν στην ενέργεια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 55χρονος τα έτη 2013 και 2014 είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.